Tudor Olariu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, s-a calificat la Olimpiada Națională de Geografie, cu o medie de 99 de puncte din 100, obținând cel mai mare punctaj la nivelul județului Iași. Tânărul olimpic internațional se pregătește intens la disciplina preferată și are șanse mari să ajungă din nou în etapa internațională.
Acest tânăr este un exemplu! Tudor Olariu s-a calificat din nou la Olimpiada Națională de Geografie
Elevul model, Tudor Olariu, s-a calificat din nou la Olimpiada Națională de Geografie, ce are loc în zilele de 25-30 aprilie, la Constanța. Tânărul a obținut cel mai mare punctaj la nivelul județului Iași, 99 de puncte din 100.
Deși urmează în doar câteva luni să susțină Examenul de Bacalaureat, se pregătește intens pentru materia sa preferată. Tudor Olariu își dorește ca studiile universitare să le facă la Universitatea din Groningen, Olanda, în domeniul biologiei, pentru a valorifica cunoștințele în geografie într-o viitoare carieră de cercetare în biologie.
„Sunt încrezător că voi face din nou o figură frumoasă la etapa națională a Olimpiadei de Geografie, pentru că sunt foarte bine pregătit și materia îmi place. Cred că voi obține un punctaj foarte frumos, poate chiar o să reușesc să mă calific la etapa internațională. Pe viitor, îmi doresc să studiez la o facultate de Biologie în Olanda, cel puțin licența și poate și masterul”, spune Tudor Olariu.
Florin Iancu, profesor de geografie: „Este un elev excepțional”
Tudor Olariu a participat la multe competiții de geografie, printre care și Terra, unde a luat premii în fiecare an.
„Tudor este un elev excepțional, pe care îl am încă din clasa a V-a. În toate clasele, a V-a, a VI-a și a VII-a, s-a remarcat la Concursul Național Terra, unde mereu a luat premii la faza națională. Fiind pasionat de geografie, a continuat, ulterior, cu olimpiada în clasa a VIII-a. Este un tânăr care înțelege în profunzime procesele și fenomenele geografice și are o viziune integratoare asupra acestora, în viața reală, astfel încât este capabil să rezolve subiecte complexe, nu doar de nivel județean sau național, cât și cele de nivel internațional, așa cum a dovedit anul trecut, unde a luat medalia de argint la Olimpiada Internațională de Geografie din Indonezia”, spune Florin Iancu, profesor de geografie la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi.
Încă din clasa a V-a, este pregătit de profesorul Florin Iancu, care mărturisește că se așteaptă ca elevul său să se califice din nou la etapa internațională a Olimpiadei de Geografie.
„Tudor este pe final de liceu și, deși nu poate susține proba la geografie, pentru că este la profil matematică-informatică, el s-a pregătit serios și a reușit să obțină cel mai mare punctaj la nivelul județului Iași, aproape 100 de puncte, ceea ce îi dă dreptul să fie calificat la Olimpiada Națională și anul acesta. Acest lucru mă bucură enorm, pentru că este o confirmare a valorii și a efortului pe care l-a depus în toți acești ani. Sper ca și la faza națională să facă o figură frumoasă, eventual cu o nouă calificare la etapa internațională. Este greu, dar nu imposibil, și el este dornic de așa ceva”, mai spune Florin Iancu, profesor de geografie la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi.
Etapa internațională a Olimpiadei de Geografie are loc în perioada 19-24 august 2024, în Irlanda.
Ce are geografia cu biologia?!….
Un articol ce ar fi trebuit să fie pe prima pagină a tuturor publicațiilor ieșene .
Felicitări atât elevului cât și domnului profesor pentru rezultatele obținute.
? Ce are geografia cu biologia?!….
cartoful creste pe Himalaia
Studiaza baietele in Romania ca pe la aia straini te tristici, iti pierzi credinta in Hristos. Romania re universitati de prestigiu. Te poti ridica pe trepte inalte si sa ajungi sa predai la elevi sau studenti.