Prima pagină » Actualitate » Unul dintre cei mai buni elevi de la Centrul Rezidențial Bucium din Iași și-a înjunghiat fratele! Adolescentul ar putea scăpa de orice pedeapsă datorită meritelor sale la învățătură
Unul dintre cei mai buni elevi de la Centrul Rezidențial Bucium din Iași și-a înjunghiat fratele! Adolescentul ar putea scăpa de orice pedeapsă datorită meritelor sale la învățătură

Unul dintre cei mai buni elevi de la Centrul Rezidențial Bucium din Iași și-a înjunghiat fratele! Adolescentul ar putea scăpa de orice pedeapsă datorită meritelor sale la învățătură

29 iun. 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu, în Actualitate

Unul dintre cei mai buni elevi de la Centrul Rezidențial Bucium din Iași și-a înjunghiat fratele. Adolescentul ar putea scăpa de pedeapsă datorită meritelor sale la învățătură și a comportamentului remarcabil avut până acum. Acesta a revenit la centru sâmbătă seara, după ce a dispărut imediat după incident. Acesta a declarat că a stat la un prieten

Adolescentul de la Centrul Rezidențial Bucium din Iași, care și-a înjunghiat joi seară fratele, ar putea scăpa de pedeapsă, spun reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași. Acesta s-a predat sâmbătă seară după lungi căutări efectuate de către Poliție. Acesta a explicat reprezentanților centrului că îi pare rău pentru fapta comisă și că va face tot ceea ce-i stă în putință pentru a nu o repeta. Datorită meritelor sale la învățătură și a comportamentului remarcabil avut până la incidentul de joi seara, adolescentul va intra într-un program de consiliere psihologică și va fi iertat pentru agresiunea făcută asupra propriului frate.

Tânărul care și-a înjunghiat fratele într-o încăierare cu alți adolescenți va putea scăpa de pedeapsă

Adolescentul de la Centrul Rezidențial Bucium din Iași este considerat ca fiind unul dintre cei mai silitori elevi beneficiari ai DGASPC Iași. După ce și-a înjunghiat fratele joi seara într-o încăierare cu alți beneficiari ai centrului, acesta a dispărut de la locul incidentului. Sâmbătă seara s-a întors la Centrul Rezidențial Bucium și a declarat că în timpul în care Poliția îl căuta, a stat la un prieten. Acesta va putea scăpa de pedeapsă.

„Adolescentul a revenit singur în centru. Acesta a spus îngrijitorilor că-i pare rău pentru fapta sa și că va face tot ceea ce-i stă în putință pentru a nu o repeta. Este un elev foarte bun la învățătură, este un copil care până acum nu a mai făcut probleme. Credem că a fost o simplă cădere nervoasă. Beneficiarii centrului nu au părăsit incinta clădirii din data de 10 martie. E posibil ca pe fondul stresului cumulat să nu mai fi gândit foarte limpede”, spune Florin Ion, directorul DGASPC Iași.

Adolescentul va beneficia de un program de consiliere psihologică

După ce a revenit la centru, tânărul a fost trimis într-un alt centru din Pașcani. Acesta va sta 14 zile în autoizolare, așa cum prevăd normele de protecție împotriva răspândirii infecției cu COVID-19. La întoarcere, va beneficia de consiliere psihologică cu unul dintre psihologii angajați la Centrul rezidențial Bucium din Iași.

„Este un tânăr foarte bun la învățătură și vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a-l salva. Considerăm că este o faptă pe care nu o va mai repeta dacă va beneficia de un program de consiliere alături de colegii noștri psihologi. Apreciem faptul că el a conștientizat fapta și că s-a prezentat singur la centru. Fratele acestuia nu a depus plângere la poliție, dar este în continuare o anchetă internă pe care o desfășurăm pentru a afla care a fost motivul încăierării lui cu ceilalți adolescenți. Prin aceste măsuri, ne vom asigura că astfel de conflicte nu vor mai exista de acum înainte”, mai spune Florin Ion.

Mama adolescentului de la Centrul Rezidențial Bucium este schizofrenică, iar tatăl, alcoolic

Surse ale redactorilor BZI spun că adolescentul de la Centrul Rezidențial Bucium care și-a înjunghiat fratele face parte dintr-o familie dezorganizată. Mama lui suferă de schizofrenie, iar tatăl este alcoolic. Totodată, părinții celor doi minori elevi în clasa a XI-a, respectiv a X-a, nu se interesează prea frecvent de soarta copiilor. În ciuda acestui aspect, cei doi beneficiari ai DGASPC Iași au rezultate foarte bune la învățătură. Fapta comisă de către tânăr este pusă de către reprezentanții centrului pe seama izolării. Conform datelor emise de către Florin Ion, directorul DGASPC Iași, beneficiarii de la Centrul Rezidențial Bucium stau în autoizolare din data de 10 martie. Într-o simplă încăierare între adolescenți, tânărul a scos un briceag și a vrut să amenințe pe un alt beneficiar al centrului. Pentru a aplana conflictul, fratele acestuia s-a băgat și a fost înjunghiat. Repercusiunile au fost minore, dar gestul său a îngrijorat reprezentanții DGASPC Iași.

După ce și-a înjunghiat fratele, a fugit de la locul incidentului și a stat 3 zile la un prieten

În noaptea zilei de joi, un apel la 112 avea să anunțe că un tânăr de la Centrul Rezidențial Bucium și-a înjunghiat fratele într-o încăierare cu alți beneficiari ai centrului. Când a ajuns Poliția la locul incidentului, tânărul s-a speriat și a fugit. De atunci, nimeni nu a mai știut nimic de el.

„Tânărul s-a încăierat cu un alt beneficiar al centrului. Pentru a-i despărți, fratele lui a intervenit și a fost înjunghiat de tânărul care a scos cuțitul să-l amenințe pe cel cu care se certa. Supraveghetorul de noapte a chemat Ambulanța și Poliția. Ambulanța l-a transportat pe rănit la spital. Din fericire, a fost doar o înțepătură. Tânărul care și-a înțepat fratele cu un briceag a dispărut de la locul incidentului. L-am căutat în toate locurile pe care le frecventa. Din fericire, acesta a revenit sâmbătă singur la centru și și-a recunoscut fapta. Acesta a spus îngrijitorilor că s-a speriat și a fugit de la locul incidentului. Tânărul a stat la un prieten”, spune Florin Ion, directorul DGASPC Iași.

Acum, tânărul va putea scăpa de pedeapsă datorită rezultatelor bune la învățătură și a comportamentului adecvat avut până la acest incident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *