Prima pagină » Titlurile zilei » Unul dintre cei mai bogați IT-iști din Iași a fost sancționat de către polițiști după ce și-a parcat bolidul Lamborghini într-o stație de taxi din Copou

Unul dintre cei mai bogați IT-iști din Iași a fost sancționat de către polițiști după ce și-a parcat bolidul Lamborghini într-o stație de taxi din Copou

21 sept. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Unul dintre cei mai bogați IT-iști din Iași a fost sancționat de Poliția Locală după ce a blocat un loc la o stație de taxi din Copou. Și-a parcat bolidul neregulamentar, însă a scăpat ieftin

Incidentul a avut loc pe data de 20 septembrie 2024, pe strada Oastei din zona Copou. Proprietarul autovehiculului, model Lamborghini Huracan, este Sebastian Adrian Botez, un IT-ist cunoscut. Mașina respectivă costă undeva la peste 200 000 de euro. Sebastian Botez a fost depistat de polițiștii locali după ce și-a parcat mașina în mod neregulamentar.

Unul dintre cei mai bogați IT-iști, din Iași, a fost sancționat

Bolidul a atras atenția tuturor pe străzile din oraș, însă și a polițiștilor locali. Vineri, în jurul orei 12.00, Sebastian Botez se plimba cu mașina prin Copou. Văzând că nu găsește un loc de parcare, acesta a mers pe strada Oastei și și-a lăsat mașina într-o stație de taxi, sperând că nu va observa nimeni. Un echipaj de la Poliția Locală a observat mașina și a mers să facă verificări. Sebastian Botez a scăpat ieftin de data aceasta, primind un avertisment și 2 puncte penalizare la permisul de conducere. Bărbatul de 31 de ani era prezent la mașină și a semnat procesul verbal primit de la polițist. Ulterior, și-a mutat mașina de pe locul pentru taxiuri. Cu siguranță, data viitoare se va gândi de două ori înainte să parcheze într-un loc nepermis.

Ieșeanul este cunoscut ca fiind mare pasionat de mașini puternice. Acesta are un canal de YouTube, unde a postat mai multe videoclipuri în timp ce testa diferite mașini, printre preferatele sale fiind cele de la Lamborghini. Sebastian Botez deține firma Webgrade care se ocupă cu programare. Tânărul de 31 de ani a reușit să facă mulți bani pe baza contractelor din domeniul IT.

„Șoferul autoturismului a fost sancționat conform OUG 195/2002 cu avertisment și 2 puncte penalizare”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Iași.

Tot mai multe mașini, parcate neregulamentar

Polițiștii ieșeni sunt îngrijorați deoarece, în Iași, au apărut tot mai multe mașini parcate neregulamentar. Traficul este extrem de aglomerat, iar locurile de parcare sunt prea puține. Totuși, unii șoferi ignoră complet regulile de circulație și încalcă legea flagrant. Mai mult, blochează accesul altor mașini sau al pietonilor. Este un fenomen îngrijorător care se întâmplă pe străzile din oraș, iar acțiunile polițiștilor ajung să fie ineficiente. Desigur că aici discutăm și de educația și conduita șoferilor, care sunt extrem de nervoși în trafic. În perioada 9-15 septembrie 2024, polițiștii locali au întocmit 502 procese verbale. Cuantumul amenzilor aplicate a fost în valoare de 155 000 de lei. Deși se aplică amenzi constant, oamenii nu sunt descurajați și continuă să încalce legea.

„Poliția Locală acordă o mare atenție la aceste situații și, zilnic, desfășoară activități în ceea ce privește traficul. Înțelegem atunci când sunt urgențe justificate, însă în mare parte aceste situații apar din comoditatea sau din inconștiența șoferilor. Transmitem conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și indicațiile polițiștilor din trafic”, au mai precizat polițiștii locali.

Sebastian Botez, unul dintre cei mai bogați IT-iști din Iași, a fost sancționat de către polițiști pentru că și-a parcat Lamborghini-ul într-un loc nepermis.

Comentarii
  • Daca se dadeau amenzile in functie de venituri, ca in alte tari civilizare, nu-si mai permitea sa lase masina acolo.

  • Se dă IT-st însă lumea nu știe ca e evazionist. În plus, îi place drogurile ușoare pe care le dă gratis prietenilor.

    • Daca era evazionist il ridica rapid anaful pana acum. In IT nu prea poti face evaziune fiscala. Totul se face cu factura. Nu poti plati cateva zeci de mii de euro cash fara factura sau fara contract, sunt prea multi bani, nu se risca nimeni. Iti zic din experienta.

  • Maratonistul

    Mai bagi maratoane, sebi? Ca nu-ti mai mergea scula fara ele de la atatea prafuri

  • Daca locurile de parcare sunt insuficiente parcheaza si oamenii pe unde pot, indiferent ca esti bogat sau nu.

  • Unde este cunoscut si cacatul asta ????

  • IT-st cunoscut… de cine?
    Inca ceva: daca ar fi cu adevarat bogat, ar locui in Copou. Asa, vine doar sa se plimbe pe acolo pe unde locuiesc bogatii care nu se zgarcesc.

    • Defapt si de drept, chiar locuieste in copou 😂 are si casa in zona si apartament

      • Vorbim de Copou in acceptiunea primariei – care se intinde si pe panta Pacurari, si pe Sararie – Ticau, si in zona Sadoveanu, ori in acceptiunea iesenilor? In prima varianta e explicabil ca iese cu masina. In a doua varianta, iese cu masina doar pt validare sociala, show off, flexare and so on.
        La tara la Iasi tine asta, lumea nu prea stie ca Huracan e cel mai ieftin din gama. Nu zic ca e naspa, doar ca e cel mai ieftin. Dar daca asta e visul lui, bravo!

        • Nu este cel mai ieftin. Este Huracan Evo dupa evacuarile de pe spate. Plus, carboanele alea costa cat 4 logan-uri, e modificata. Frumoasa masina ce sa zic

    • Daca locuiești in Copou înseamnă ca ești BOGAT? 🤣🤣🤣 Poți sa fii bogat si sa locuiești unde vrea PLTA. Si daca trăiești într-un apartament de 40m2 in Copou, tu tot bogat te vezi? Ce mentalitate Made in Iași… Treziți-va in PLM la realitate!!!

  • Politia locala ar trebui sa o amendeze pe directoatea liceului Ibraileanu, care zi de zi blocheaza aceeasi strada pe care era parcata si masina asta, cu popice. Ilegal, fara a detine vreun contract de inchiriere loc parcare.
    Ca intotdeauna, legea se aplica selectiv la Iasi. Hai sictir directoarea p*lii.

  • Nu a auzit nimeni de el pana acum.Trebuie sa fie un mareee savant!

  • Da pe boul ala taietor de frunze la caini de la Casa de Cultura Mihai Ursachi care intra zi de zi cu un Renault Megane negru prin Gradina Copou nu-l vede Politia Locala? Nu -si poate plimba hoitul 50m prin parc fara masina???

  • Parca IT-istii locuiau cu mami si cu tati pana la adanci batraneti. Aia mai descurcareti reusesc cu greu sa-si ia un credit pe 20 de ani pt un apartament. Poate omul e norocos si are alte activitati care ii genereaza venit.

  • Ce culoare de oja pentru unghiile de la picioare. Probabil poarta slapi cu opritor intre degete si poseta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`