Prima pagină » Actualitate » Unul din cei 17 pacienți infectați cu Covid-19, transferați în Ungaria, a decedat. Lucian Bode a făcut anunțul
Unul din cei 17 pacienți infectați cu Covid-19, transferați în Ungaria, a decedat. Lucian Bode a făcut anunțul

Unul din cei 17 pacienți infectați cu Covid-19, transferați în Ungaria, a decedat. Lucian Bode a făcut anunțul

18 oct. 2021, 12:04,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Informații de ultimă oră. Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis luni, 18 octombrie 2021, faptul că unul dintre cei 17 pacienți infectați cu o formă gravă a noului coronavirus, transferați în Ungaria pentru a primi tratament, a murit.

„Am reuşit să transferăm în Ungaria 26 de pacienţi: 17 la ATI şi 9 într-o formă nu atât de gravă, având nevoie doar de oxigen. Dar situaţia celor 17 este una extrem, extrem de critică. Din păcate, trebuie să vă dau şi o veste tristă: unul din cei 17 români transferaţi în Ungaria a decedat”, a declarat Lucian Bode la sediul ministerului.

Lucian Bode a ținut să adauge că situaţia din momentul de față este „una extrem de critică”.

„Dacă ne uităm la cifrele din spitale, constatăm că avem o medie zilnică de aproximativ 15.000 de infectaţi. Avem o medie zilnică, din păcate, de 300 de decese. La ATI sunt peste 1.700 de pacienţi, iar în UPU avem peste 1.900 de pacienţi, dintre care aproximativ 300 aşteaptă în UPU eliberarea unui pat în ATI”, a mai precizat Lucian Bode.

O pacientă a murit pe drum spre Ungaria, în ambulanță

Nu mai puțin de douăzeci de pacienţi români infectați cu noul coronavirus au fost transferaţi la spitale din Ungaria în decurs de doar două zile.

”În cele două zile au fost transferaţi 21 de pacienţi. Din nefericire, o pacientă a decedat în timpul transferului, deci în cele centrele universitare din Szeged şi Debrecen se află 20 de pacienţi internaţi”, a transmis Ministerul Sănătăţii, informează News.ro.

Sâmbătă au mai fost transferaţi alţi 5 pacienţi la Szeged, din zona de vest a ţării. De precizat faptul că în unitățile medicale din Ungaria a fost trimis personal medical din România care ţine legătura cu familiile pacienţilor transferaţi.

50 de pacienți români vor fi transferați în străinătate pentru a fi tratați de Covid-19

Un număr de 50 de pacienţi cu COVID-19 urmează să fie transferaţi din România la spitale din Ungaria. Reamintim faptul că operaţiunea de transfer a început joi, 14 octombrie 2021.

Preşedintele statului român, Klaus Werner Iohannis, a discutat vineri cu premierul ungar Viktor Orbán pe tema transferului pacienţilor români bolnavi de COVID-19 la spitale din Ungaria, mulţumindu-i pentru ajutor.

România cere ajutor internațional pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19

Luni, 11 octombrie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 84 privind aprobarea solicitării de asistență internațională pentru asigurarea produselor de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID -19 prin intermediul Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre).

Art.1 – (1) Se aprobă solicitarea de asistență internațională constând în achiziționarea a 12700 flacoane de 400mg de Tocilizumabum.

(2) Se aprobă solicitarea de asistență internațională constând în concentratoare de oxigen.

(3) Pentru punerea în aplicare a prevederilor alin. (1) și alin. (2), Departamentul pentru Situații de Urgență dispune măsurile necesare în vederea activării Mecanismului European de Protecție Civilă în scopul identificării posibilităților de sprijin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`