Prima pagină » National » Unui elev cu dizabilități i s-a dat foc chiar în timpul orelor de curs și are arsuri pe 20% din corp
Unui elev cu dizabilități i s-a dat foc chiar în timpul orelor de curs și are arsuri pe 20% din corp

Unui elev cu dizabilități i s-a dat foc chiar în timpul orelor de curs și are arsuri pe 20% din corp

06 apr. 2022, 22:01,
în National

La Liceul Tehnologic din Flămânzi a avut loc o adevărată tragedie. Unui elev cu dizabilități i s-a dat foc chiar în timpul orelor de curs și are arsuri pe 20% din corp. Acesta a fost internat de urgență la ATI, după ce femeia de serviciu l-a auzit strigând.

Potrivit directorului unității de învățământ, o femeie de serviciu l-a observat pe copilul care luase foc și a anunțat-o.

Directorul liceului din Botoșani a transmis cum a decurs cazul copilului cu dizabilități

Din moment ce nu au camere de supraveghere, nu pot ști cu exactitate ce s-a întâmplat. Elevul urla că i s-a dat foc, iar colegii susțin că și-ar fi dat singur foc.

„La un moment dat mi-a zis femeia de serviciu să vin repede. Când am intrat, o parte dintre băieți fugiseră, iar apoi am văzut că unul era ars. După ce am chemat salvarea, am întrebat pe colegi ce s-a întâmplat și mi-au spus că el a făcut-o. Nu știu pe cine să cred, camere de supraveghere nu avem”, a spus directoarea liceului Tehnologic din Flămânzi.

Elevii care i-au dat foc colegului cu dizabilități. Ce spun autoritățile

Elevul care a suferit arsuri susține că nu nu și-a dat foc singur, ci a fost incendiat de colegi. Liceenii s-ar fi jucat cu spray-ul de șters tabla și ar fi aprins focul de la acesta și de la o brichetă. Flacăra ar fi fost pusă asupra lui. În aceste clipe, nu se știe ce se va întâmpla cu elevii, iar băiatul este la spital.

„Are o arsură prin flacără pe 20% din suprafaţa corporală, respectiv la nivelul feţei, regiunii cervicale anterioare, torace şi la nivelul membrelor, parcelar. Declarativ, a fost agresat fizic. A fost internat într-o primă etapă pe secţia ATI, a fost stabilizat, şi s-a iniţiat terapia specifică. Având în vedere starea evolutivă favorabilă, a fost transferat la Unitatea de Arşi pentru a se continua terapia specifică”, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie ”Sf. Maria” din Iaşi, dr. Solange Roşu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *