Prima pagină » Informații utile » Untul de cocos. Produsul miraculos pentru sănătatea noastră

Untul de cocos. Produsul miraculos pentru sănătatea noastră

05 aug. 2024, 11:43,
B, , h, , în Informații utile

Acesta poate fi preparat cu ușurință pentru a fi folosit ca ingredient în bucătărie, făcând parte din categoria produselor ce au grăsimi sănătoase și dă o savoare aparte mâncării. De altfel, untul de cocos este foarte cunoscut și pentru beneficiile pe care le poate aduce pielii și părului.

Beneficii

Untul de cocos poate fi un produs ideal în ceea ce privesc dietele, ajutând la pierderea kilogramelor în plus. Acesta are capacitatea de a accelera metabolismul și implicit procesul de ardere a caloriilor și a depozitelor de grăsime. O linguriță sau două de unt de cocos poate reduce apetitul și menține senzația de sațietate. Mai mult, datorită conținutului de grăsimi sănătoase, acest produs este foarte recomandat a fi în alimentația voastră.

Ba mai mult, datorită faptului că poate accelera metabolismul, acest produs mai poate transforma o cantitate mare de glucoză în energie. Astfel, consumat înainte de activitățile fizice, poate îmbunătăți performanțele.

Transformând glucoza în energie, untul de cocos poate preveni și diabetul, prevenind creșterea nivelului de glicemie din organism. Datorită conținutului său bogat de vitamine E, acesta poate combate stresul oxidativ. Totodată acesta conține o anumită cantitate de fibre alimentare care contribuie astfel la reglarea tranzitului intestinal și la prevenirea unor tulburări digestive precum constipație, balonare sau indigestie.

Ca aliment, poate fi folosit ca atare, în locul untului clasic, sau poate fi topit și folosit ca topping sau în salate. De asemenea, poate fi consumat la desert, întinzând un strat subțire pe feliile de fructe sau adăugând câteva picături de unt topit într-o salată de fructe.

Untul de cocos, produs cosmetic uimitor

Untul de cocos este ideal pentru îngrijirea pielii, datorită faptului că are capacitatea să o hidrateze și să prevină apariția ridurilor și a petelor. De asemenea, acest produs menține elasticitatea și strălucirea tenului. Pentru a-l folosi, trebuie să îl topiți și să-l aplicați direct pe piele, înainte de culcare, și să-l lăsați să acționeze pe tot parcursul nopții. Efectul său de combatere împotriva stresului oxidativ va acționa și împotriva îmbătrânirii premature a pielii.

Acesta poate fi aplicat foarte bine și pe păr, având efecte uimitoare. Acesta trebuie aplicat după spălare și lăsat să acționeze timp de 20-30 de minute. Acesta va fi absorbit în firele de păr și în scalp. Efectele sale sunt de hidratare, stimularea creșterii firului de păr și previne apariția mătreții. După timpul de aplicare, părul se clătește. Procedura poate fi aplicată la fiecare spălare.

Untul de cocos se poate regăsi și în diferite săpunuri, creme și loțiuni pentru piele, precum și în balsamuri, măști pentru păr sau șampoane.

Există câteva situații în care untul de cocos trebuie evitat. Persoanele care trebuie să aibă grijă la acest produs sunt cei care suferă deja de anumite boli cardiovasculare, de diabet zaharat sau de obezitate. Produsul nu este unul recomandat din cauza conținutului de grăsimi saturate și aportului mare caloric. De asta, aceste persoane trebuie să se limiteze la o lingură-două pe zi, maxim.

În orice caz, indiferent de modul de utilizare, e bine să consulți un medic înainte, pentru a fi sigur că untul de cocos nu îți va dăuna în niciun fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
05 august 2024
05 august 2024