Prima pagină » National » Untold și Neversea ar putea fi reprogramate, anunțul a fost făcut de Eduard Chereji
Untold și Neversea ar putea fi reprogramate, anunțul a fost făcut de Eduard Chereji

Untold și Neversea ar putea fi reprogramate, anunțul a fost făcut de Eduard Chereji

17 mai 2021, 09:59,
Alexandru Ifrim, în National

Veşti proaste pentru iubitorii de festivaluri din România. Cei doi granzi Untold şi Neversea la un pas de a fi reprogramate. Conform surselor cele 2 festivaluri care se desfăşoară pe teritoriul României s-ar putea să aibă loc nici în această vară, iar organizatorii au critricat dur măsurile de relaxare pe care le-a luat Guvernul . Oficialii sunt de părere că la aceste festivaluri nu se pot respecta distanţarea socială de doi metrii.

Sunt şanse mari ca cele două festivaluri ar putea fi reprogramate pentru anul viitor. Oficialii festivalurilor sunt foarte nemulţumiţi de regulile impuse de autorităţi, menţionând că astfel de festivaluri nu se pot organiza cu o anume distanţare socială.

„Suntem nemulţumiţi de faptul că am discutat cu autorităţile până acum, am propus soluţii şi după toate aceste întâlniri am primit un set de norme şi măsuri care nu se pot aplica la evenimentele noastre. Nicăieri în lume nu poţi să organizezi un eveniment unde să asiguri o distanţare de doi metri. Noi am propus un set de norme, care odată aplicate ar transforma evenimentele în cele mai sigure locuri”, a declarat Edy Chereji, directorul de comunicare și markenting al festivalului Untold.

Edy Chereji: „Noi nu renunţăm la dorinţa de a face festivalurile noastre.”

Edy Chereji este de părere că autorităţile au compromis cele două festivaluri.

„Prin aceste măsuri, autorităţile au reuşit să compromită următoarele luni în ceea ce priveşte organizarea de evenimente. Aceste norme nu pot fi respectate de nicio firmă şi persoană care îşi doreşte să organizeze evenimente. Eu sper că autorităţile să revină asupra acestor norme. Noi nu renunţăm la dorinţa de a face festivalurile noastre. Speram că premierul să îşi ţină promisiunea şi să implice. Aceste măsuri sunt bune doar pentru evenimentele publice”, a mai zis Edy Chereji

Guvernul a luat pe data de 14 mai 2021, o nouă hotărâre care începând cu 15 mai 2021, priveşte toate activităţile în cadrul cinematografului, instituţiilor de spectacole sau concerte unde publicul să fie 50% din capacitatea maximă. Această hotărâre va fi valabilă doar în cazul în care în ultimele 14 zile rata de de infectare de mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori. Iar dacă rata de infectare în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mic sau egal cu 3/1.000, vor participa doar 30% din capacitatea maximă. Însă dacă rata de infectare depăşeşte 3/1.000 de locuitori, nu vor putea participa.

Edy Chereji a vorbit despre situaţii

Directorul de comunicare, Eduard Chereji, a vorbit în data de 3 mai 2021, despre cele două mari festivaluri care se desfăşoară pe teritoriul României, Untold şi Neversea. A făcut ceastă declaraţie când încă existatu restricţiile pandemiei de Covid-19.

„Celalalte industrii funcționează, cu un set de măsuri care elimină, atât cât se poate, orice risc de transmisie. Dar iată că evenimentele și industria culturală sunt stopate, de mai bine de un an de zile, și este nedrept să nu putem să activăm”, a declarat Eduard Chereji, directorul de comunicare Untold și Neversea.

Edy Chereji şi-a manifestat nemulţumirea faţă ca numerele cazurilor de Covid-19 sunt în scădere dar aceştia nu-şi pot relua treaba.

„Numărul cazurilor e într-o continuă scădere și, din păcate, suntem în situația în care nu avem un set de norme care să ne permită să ne putem relua activitatea”, a spus directorul de comunicare Untold și Neversea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *