Prima pagină » Eveniment-Social » Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași lansează proiectul INSERT, o oportunitate reală pentru viitorul profesional al studenților
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași lansează proiectul INSERT, o oportunitate reală pentru viitorul profesional al studenților

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași lansează proiectul INSERT, o oportunitate reală pentru viitorul profesional al studenților

24 mart. 2025, 17:29, 1 ,
Redacția BZI în Eveniment-Social

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) vine în sprijinul studenților săi cu un nou proiect ambițios, intitulat „Facilitarea inserției pe piața muncii a absolvenților Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași prin stagii de practică și programe educaționale adaptate la cerințele mediului industrial – INSERT” Cod Mysmis 310633, finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European+, în cadrul Programului Educație și Ocupare 2021-2027.

Valoarea totală a proiectului: 4.918.919,81 lei, din care valoare nerambursabilă este în cuantum de 4.114.005,89 lei, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iași – 3,340.662,52 lei, din care valoarea nerambursabilă 3.273.849,26 lei.

Ce își propune proiectul?

INSERT se adresează unui număr de 252 de studenți de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, oferindu-le experiențe practice, formare profesională și sprijin personalizat pentru o tranziție cât mai lină spre viața profesională. Derulat pe parcursul a doi ani (01.01.2025-31.12.2026), proiectul le va permite participanților să își dezvolte abilități esențiale și să interacționeze direct cu specialiști din industrie.

Ce beneficii au studenții participanți?

✔️ Stagii de practică – în companii partenere de practică. Studenții își vor îmbogăți cunoștințele practice, și în urma finalizării acestor stagii vor primi indemnizații de participare de până la 720 lei/student.

✔️ Curs de formare antreprenorială – o oportunitate excelentă pentru cei care vor dori să își dezvolte propria afacere și nu numai, cu premii de până la 500 lei pentru cele mai bune planuri de afaceri.

✔️ Workshop-uri dedicate tranziției climatice și sustenabilității – pentru dezvoltarea unor competențe pentru locurile de muncă verzi și economia viitorului.

✔️ Sesiuni de formare competențe socio-emoțională și ateliere de dezvoltare personală – un sprijin real pentru studenții care vor să își îmbunătățească abilitățile interpersonale și să își crească încrederea în sine.

✔️ Legături directe cu mediul industrial – studenții vor interacționa cu experți și potențiali angajatori, pregătindu-se activ pentru viitoare internship-uri și primul lor job.

O colaborare strategică pentru viitor

Proiectul este coordonat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, în parteneriat cu SC Danke Consulting SRL Iași, o companie cu experiență în consilierea profesională și organizarea de evenimente educaționale și se adresează studenților cu domiciliul în Regiunea de Nord-Est, înmatriculați la programul universitar de licență din ani pre-terminali de la 10 facultăți (Automatică și Calculatoare, Construcții și Instalații, Construcții de Mașini și Management Industrial, Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Inginerie Chimică și Protecția Mediului ”Cristofor Simionescu”, Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului, Mecanică, Știința și Ingineria Mediului și Arhitectură).

„Acest proiect este despre viitorul studenților noștri. Dorim să le sporim șansele de promovare a studiilor și să le oferim noi oportunități de pregătire pentru piața muncii, să le oferim încredere și experiență practică. Ne dorim ca la până la finalul proiectului, să acumuleze noi cunoștințe și să-și dezvolte competențele necesare pentru o carieră de succes”, a declarat Conf. univ. dr. ing. Bogdan Istrate, Prorector Relația cu Studenții, managerul proiectului PEO INSERT.

Cum se pot înscrie studenții în grupul țintă?

Selecția studenților se derulează în mai multe etape până la completarea grupului țintă de 252 studenți, conform unei metodologii de recrutare și selecție transparente, promovată prin canale specifice la nivelul universității.
Pentru detalii și înscrieri, informații sunt disponibile pe site-urile facultăților implicate din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Se schimbă școala românească din temelii. Părinții riscă și închisoarea dacă nu respectă acest lucru.
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Cum arată și la ce preț se vinde o garsonieră din Capitală fără geamuri și fără uși. "Garsoniera-dezastru" se află în Berceni
Playtech.ro
Andreea Marin s-a dezlănțuit! A uitat că e filmată și și-a dat frâu liber fericirii. Imaginile...
observatornews.ro
Cod roşu de caniculă în 15 judeţe şi Capitală. Când încep să scadă temperaturile
Playsport.ro
Descoperirea misterioasă dintr-o criptă, legată de Vlad Țepeș, care ar putea rescrie istoria...
Evz.ro
Tărâmul din România unde timpul se roagă. O comoară pentru veșnicie
realitatea.net
Testul IQ care le dă bătăi de cap elevilor de clasa a IV-a: câte triunghiuri sunt, de fapt, în imagine?
SportpeSurse
Marea gimnastă a României ajunsă măicuță la mănăstire. Cum a ajuns o speranță a sportului autohton să fie o figură importantă a Bisericii Ortodoxe
Playtech.ro
Mamaia vs. Grecia: Cât costă șezlongurile, mâncarea și berea în 2025. Comparație surprinzătoare pentru turiști
Dailybusiness.ro
Ce să NU faci niciodată la un interviu de angajare. Cea mai importantă întrebare pe care ar trebui să o pui: „Îți arată adevărul dincolo de aparențe”
RomaniaTV
Apare moneda de 1 leu în România. BNR anunţă că este disponibilă pe piaţă din 7 iulie 2025
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Este anunţul momentului pentru milioane de români
redactia.ro
Cine este omul care și-a pierdut viața pe Transfăgărășan după ce a fost atacat de urs
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`