Prima pagină » Economic Local » Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași cumpără alimente pentru cantina din campus! Contractul are o valoare de 600.000 euro
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași cumpără alimente pentru cantina din campus! Contractul are o valoare de 600.000 euro

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași cumpără alimente pentru cantina din campus! Contractul are o valoare de 600.000 euro

21 iun. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Un nou contract pentru furnizarea de alimente este inițiată de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Procedura este programată la finalul lunii iulie 2022

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași organizează o nouă licitație pentru achiziția de alimente și transportul acestora la cantina din campusul studențesc „Tudor Vladimirescu”. Valoarea estimată a contractului este de 3.038.393 lei, fără TVA, aproape 600.000 euro. Procedura este programată pe data de 22.07.2022.

„Produsele alimentare sunt de importanță majoră pentru autoritatea contractantă, acestea deservind activitatea cantinei din campusul studențesc, unde servesc masa zilnic un număr de aproximativ 900 de studenți. Contractul de furnizare reprezintă un acord-cadru de complexitate ridicată, atât din punct de vedere al executării – livrării, manipulării, descărcării, cât și din punctul de vedere al cantităților. Acest lucru îl poate îndeplini un ofertant care are experiență similară pentru livrarea acestor tipuri și cantități de produse și care poate colabora eventual cu producătorii pentru a putea oferta produse de calitate și la prețuri cât mai avantajoase pentru autoritatea contractantă”, se arată în caietul de sarcini.

Un contract similar a fost pus la dispoziție și anul trecut.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași cumpără alimente pentru o durată de 6 luni

Conform caietului de sarcini, licitația va fi împărțită în 13 loturi: alimente de bază, conserve, condimente, carne de pasăre, carne de porc, lactate, ouă de găină, produse de cofetărie și patiserie, produse de panificație, apă minerală și băuturi nealcoolice, legume proaspete și fructe, legume congelate, produse congelate.

„La data livrării, valabilitatea produselor să fie de cel puțin 80 la sută din totalul termenului de valabilitate. Produsele livrate să fie ambalate, sigilate și etichetate corespunzător. Furnizorul răspunde pentru calitatea produselor în cadrul termenului de garanție sau în cazul viciilor ascunse. Produsele depreciate în perioada de garanție vor fi înlocuite gratuit de furnizor. Termenul de garanție și termenul de valabilitate acordate produselor de către furnizor/producător sunt cele prevăzute de legislația în vigoare”, se mai arată în documentația procedurii.

Autoritatea contractantă a lansat o procedură și pentru furnizarea serviciilor de pază.

Penitenciarul din Iași a încheiat un contract pentru furnizarea alimentelor

Totodată, Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranță Iași a demarat o licitație pentru furnizarea unui număr de 2 loturi de alimente. Valoarea estimată a contractului este de 89.800 lei, fără TVA, aproape 20.000 euro. Autoritatea contractantă a stabilit că furnizarea de alimente se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru cu o durată maximă de 6 luni. Necesarul maxim este de 6.500 kilograme de carne de pasăre (pulpe cu spate) și 63.000 ouă. Contractul a fost semnat cu societatea Stedyan Com SRL, din Brăila.

 „Aprovizionarea cu produse din categoria alimentelor zilnice necesare preparării persoanelor private de libertate asigură creșterea gradului de siguranță al locului de deținere alături de celelalte activități desfășurate în unitatea penitenciară. Operatorul economic va fi răspunzător de livrarea acestora la sediul Penitenciarului Iași, în conformitate cu normele în vigoare privind transportul acestui tip de alimente”, se arată în obiectivele procedurii.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași cumpără alimente după ce comisia de evaluare va alege furnizorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *