Prima pagină » Eveniment-Social » Universitatea Tehnică din Iași organizează cel mai mare concurs național pe Științe
Universitatea Tehnică din Iași organizează cel mai mare concurs național pe Științe

Universitatea Tehnică din Iași organizează cel mai mare concurs național pe Științe

12 mai 2022, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Sâmbătă, 14 mai 2022, Universitatea Tehnică din Iași organizează cel mai mare concurs național pe Științe! Așadar, 160 de elevi din 18 județe se întrec în weekend în competiția „High School Science Projects”, organizată de Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”. Este vorba de cea de-a X-a ediție a Simpozionului științific preuniversitar „High School Science Projects”. Și în acest an, manifestarea se va desfășura în format on-line, folosind platforma Google Meet

La Universitatea Tehnică (TUIASI) „Gheorghe Asachi” din Iași este programat cel mai mare concurs național pe Științe! Astfel, 160 de elevi din 18 județe se întrec în weekend în competiția „High School Science Projects” organizată de Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”.

Asociația „Radu Z. Tudose” a Cadrelor Didactice și a Absolvenților Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” din Iași Asociaţia Studenţilor Chimişti „CHEMIS”, în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare din judeţele: Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Constanţa, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui, Vrancea organizează activitatea. Aceasta are loc sâmbătă, 14 mai 2022, începând cu ora 9:00 în cadrul celei de-a X-a ediție a Simpozionului științific preuniversitar „High School Science Projects”. Și în acest an, manifestarea se va desfășura în format on-line, folosind platforma Google Meet.

Cel mai mare concurs național pe Științe, la Universitatea Tehnică din Iași

La ediția din acest an și-au anunțat participarea 160 de elevi coordonați de 50 de cadre didactice de la 40 de unități de învățământ din 18 județe: Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Galați, Gorj, Iași, Maramureș, Neamț, Prahova, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vrancea și din București. Cele 65 de lucrări înscrise au fost grupate de organizatori în funcție de tematica acestora în șase secțiuni. Întreaga manifestare promovează și încurajează în rândul tinerilor pasiunea pentru Științe și susținerea lor în a urma o asemenea carieră profesională.

Pe de altă parte, aceștia au ocazia să intre în contact cu universitari sau cercetători din acest domeniu, dar să și viziteze laboratoare de la TUIASI.

Prima ediţie a HSSP a avut loc în anul 2012, tot la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu”

„High School Science Projects” (HSSP) este o manifestare ştiinţifică adresată în egală măsură elevilor şi profesorilor din învăţământul preuniversitar, ce are ca scop constituirea unui cadru generos pentru schimbul de opinii şi experienţă între mediul didactic universitar şi cel preuniversitar. Expunerea realizărilor individuale sau colective ale elevilor şi cadrelor didactice permite evidenţierea valorilor şi promovarea imaginii unităţii de învăţământ la nivel academic. Prima ediţie a HSSP a avut loc în anul 2012, manifestarea fiind inclusă în programul conferinţei organizate de Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu”, cu prilejul aniversării centenarului.

În acest context, Universitatea Tehnică din Iași organizează cel mai mare concurs național pe Științe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *