Prima pagină » Eveniment-Social » Universitatea Tehnică din Iași, organizatoare a întâlnirii academice România – Republica Moldova

Universitatea Tehnică din Iași, organizatoare a întâlnirii academice România – Republica Moldova

27 iun. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Universitatea Tehnică din Iași, gazdă pentru o întâlnire de instruire și pregătire a tuturor universităților din Moldova, organizată de Autoritatea Națională pentru Calificări. Autoritatea Națională pentru Calificări a selectat Politehnica ieșeană pentru a realiza un curs destinat tuturor instituțiilor de învățământ superior din Moldova în cadrul evenimentului de diseminare a „Ghidului Metodologic privind scrierea rezultatelor învățării”.

Universitatea Tehnică (TUIASI) „Gheorghe Asachi” din Iași a fost gazdă, săptămâna trecută, pentru un eveniment important. Așadar, Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) a selectat Politehnica ieșeană pentru a realiza un curs destinat tuturor instituțiilor de învățământ superior din Moldova. TUIASI a găzduit evenimentul de diseminare a „Ghidului Metodologic privind scrierea rezultatelor învățării”, organizat în Sala „Cristea Niculescu-Otin”, din Corpul T – Rectorat, al TUIASI.

Pe lângă reprezentanții din conducerea universității, la eveniment a participat și președintele ANC, Tiberiu Gabriel Dobrescu, cât și membrii ai conducerilor universităților din Moldova.

Universitatea Tehnică din Iași, organizatoare a întâlnirii academice România – Republica Moldova

Printre subiectele dezbătute în cadrul întâlnirilor de lucru, se numără și noile abordări din sistemul de calificare profesională, care sunt actualele titluri și niveluri de calificare, care va fi forma viitoare a Registrului Național de Calificare, dar și subiecte precum asigurarea calității pentru programele postuniversitare.

„Suntem onorați să fim gazda prezentărilor pe care le face Autoritatea Națională pentru Calificări în cadrul activității de diseminare a Ghidului Metodologic privind scrierea rezultatelor învățării și a modelelor de programe de studii, prezentări adresate tuturor universităților de stat și particulare din Moldova. Selectarea noastră nu a fost deloc întâmplătoare și s-a bazat pe calitatea activităților didactice desfășurate în Politehnica ieșeană. De altfel, excelența în educație a universității noastre a făcut ca TUIASI să aibă singurul vicepreședinte ARACIS din Moldova, profesorul Eugen Seghedin, și, de asemenea, singurul membru în Consiliul Consultativ ARACIS din Iași, profesorul Iulian Ciocoiu”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Utilizarea diplomei europene și fenomenul de Machine Learning

În cadrul prezentării s-a discutat și despre importanța, abordarea și interpretarea rezultatelor învățării, care sunt cele mai utile modele de programe inginerești, implementarea și utilizarea diplomei europene, un capitol separat al întâlnirii fiind dedicat fenomenului de Machine Learning.

„Suntem încrezători că putem să aducem îmbunătățiri sistemului universitar românesc, prin alinierea la spațiul educațional european privind scrierea rezultatelor învățării și a modelelor de programe de studii dezvoltate pe baza lor. Astfel că, zilele acestea, inițiem paneluri de discuții cu membrii din comunitatea universitară a județelor Iași, Suceava și Bacău”, au transmis reprezentanții ANC.

Așadar, Universitatea Tehnică din Iași a fost organizatoare a întâlnirii academice România – Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`