Universitatea Tehnică din Iași prezintă o ofertă detaliată cu privire la locurile din căminele Campusului „Tudor Vladimirescu”. Instituția a luat decizia de a se alătura proiectului „Ghidul complet al căminelor studențești din România” și de a furniza o ofertă cu privire la locurile din cămine, care poate fi consultată de către toți cei care doresc să urmeze studii superioare și să devină ingineri sau arhitecți în instituția ieșeană
O ofertă detaliată cu privire la locurile din căminele Campusului „Tudor Vladimirescu” de la Universitatea Tehnică (TUIASI) „Gheorghe Asachi” din Iași. Entitatea academică politehnistă a luat decizia de a se alătura proiectului „Ghidul complet al căminelor studențești din România” și de a furniza o ofertă cu privire la locurile din cămine, care poate fi consultată de către toți cei care doresc să urmeze studii superioare și să devină ingineri sau arhitecți în instituția ieșeană.
Universitatea Tehnică din Iași, ofertă detaliată cu privire la locurile din căminele Campusului „Tudor Vladimirescu”
Acest „Ghid complet al căminelor studențești din România” reprezintă un proiect comun pentru două site-uri de imobiliare, ce va aduce într-un singur loc informații complete despre posibilitățile de cazare oferite de universitățile din țară, dar și soluții alternative.
„Anual, mii de studenți iau cu asalt site-urile de imobiliare în căutarea unei chirii ieftine. Însă fix pe aceste site-uri lipsesc informații despre posibilitățile de cazare disponibile în cadrul universităților. Cu ajutorul «Ghidului complet al căminelor din România», viitorii studenți vor avea o informație corectă și actuală privind opțiunile de cazare, incluzând ofertele universităților. În plus, este o ocazie pentru fiecare universitate în parte de a promova locuitul în campus, experiență de neegalat”, au transmis reprezentanții companiilor care realizează „Ghidul complet al căminelor din România”.
Aceștia au mai precizat și faptul că acest ghid va fi platforma unde viitorii studenți se vor putea documenta cu exactitate privind costurile, avantajele, dezavantajele și opțiunile pe care le oferă fiecare tip de cazare și îi care va ajuta în luarea deciziei potrivite. Informațiile de pe platformă vor fi actualizate anual.
Istoria Campusului Studențesc „Tudor Vladimirescu” din Iași
„Tudor Vladimirescu” este unul din cele mai mari campusuri studențești din România. Este plin de forfotă, are un spirit aparte şi este centrul vieţii studenţeşti ieşene, fiind recunoscut în acest fel chiar și de către studenții celorlalte universități din capitala Moldovei. Campusul are o suprafață de 137.148 de metri pătrați (mp), aproximativ 14 hectare (ha).
Primele cămine construite au fost T1-2 și T3-4, fiind date pentru cazare în anul 1969, iar ultimele au fost T18 și T19, finalizate în anul 1982. În interiorul campusului se găsesc 21 de cămine, o cantină studențească cu cele mai accesibile preţuri din oraș, săli și terenuri de sport (dintre care șase terenuri de sport sunt în aer liber, o sală de fitness, o sală de aerobic, o sală de forță și o sală de jocuri în echipă – fotbal, volei, baschet, tenis de câmp) și un dispensar medical.
Campusul este alimentat de echipamente termice de ultimă generație, mare parte a căminelor sunt reabilitate și au o capacitate totală de 8.000 de locuri. Toate camerele au acces la internet gratuit și cablu TV. Mai mult decât atât, trebuie să știi că în „Tudor” sunt cam cele mai mici tarife de cazare din țară. În căminul T17 locuiesc 1.080 de studenți, fiind al doilea ca mărime din țară.
În campus sunt opt spălătorii, care deservesc gratuit zece cămine din campus. Așadar, ofertă detaliată cu privire la locurile din căminele Campusului „Tudor Vladimirescu.