Prima pagină » Actualitate » Universitatea Oxford a întrerupt testarea vaccinului AstraZeneca pe copii şi adolescenți
Universitatea Oxford a întrerupt testarea vaccinului AstraZeneca pe copii şi adolescenți

Universitatea Oxford a întrerupt testarea vaccinului AstraZeneca pe copii şi adolescenți

07 apr. 2021, 10:04,
George Cristian în Actualitate

Noi probleme pentru vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford din Marea Britanie. Conform unui anunţ, cercetătorii au hotărât să întrerupă vaccinarea cu serul anti COVID-19 pe copii și adolescenţi. Studiul eram, conform datelor, unul care permitea studierea eficientei serului pentru minori.

Procesul a fost oprit din cauza faptului că în Marea Britanie a raportat mai multe probleme de coagulare în rândul adulţilor.

Universitatea Oxford oprește studiul vaccinului AstraZeneca pe adolescenţi şi copii

Decizia a venit şi în contextul în care un înalt oficial al Agenţiei Europene a Medicamentului a anunţat că există o cauzalitate intre apariţia trombozelor şi vaccinarea cu AstraZeneva. De altfel, după oprirea studiului vaccinului AstraZeneva la adolescenţi şi copii, Universitatea Oxford aşteaptă mai multe informaţii cu privire la posibilitatea dezvoltării unor tromboze în rândul adulţilor după administrarea vaccinului AstraZeneca. Un purtător de cuvânt al Oxford a anunțat marți că nu au apărut probleme în studiile clinice, dar se așteaptă mai mute informații cu privire la posibilele legături dintre tromboze și serul anti-COVID.

Problemele de coagulare, apărute la adulți, au declanșat o serie de revizuiri ale vaccinului în Marea Britanie și Europa. Orice legătură în problemele de sănătate și vaccinul AstraZeneca urmează să fie analizate, precizează Reuters.

Marco Caveleri nu exclude apariţia trombozelor în urma vaccinării cu serul AstraZeneca

Marco Caveleri, şeful Departamentului de Vaccinuri, a făcut o declaraţie într-o publicaţie din Italia prin care spunea că există o cauzalitate intre administrarea vaccinului AstraZeneca şi apariţia unor tromboze în rândul adulţilor.

„În opinia mea, este evident că putem spune că este o legătură (a cheagurilor de sânge, n.r.) cu vaccinul cu toate că nu este foarte clar ce a provocat o astfel de reacţie. spune Marco Vaveleri într-o publicație din Italia.

Poziţia inaltului funcţionat vine în contextul în care aceeaşi Agenţie Europeană a Medicamentului spunea în urmă cu câteva săptămâni că vaccinul AstraZeneca este unul sigur şi eficient iar beneficiile depăşesc cu mult posibilele complicaţii.

„Este un vaccin sigur. Beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile. Nu este asociat cu o creștere a riscului general de evenimente tromboembolice sau cheaguri de sânge, adaugă ea, dar ”nu putem exclude definitiv o legătură între cheaguri și vaccin” declara, pe data de 18 martie 2021, oficialii EMA.

Medicii ieșeni spun că vaccinul este unul sigur

În județul Iași nu au fost raportate efecte adverse severe după injectarea cu vaccinul AstraZeneca. De altfel, întrebați de repoterii BZI.RO despre problema apariției efectelor adverse ale vaccinului AstraZeneca, medicii ieșeni au explicat că până la o asociere clară a unei cauzalități, putem să ne vaccinăm liniștiți:

„Legat de posibilele reacții adverse asociate vaccinului AstraZeneca, până în acest moment nu au apărut dovezi foarte clare care să permită o asociere evidentă între administrarea vaccinului și tromboza venoasă. Din acest motiv nu pot să mă pronunț cu privire la existența acestor riscuri. Sunt mulți factori de analizat, trebuie să se realizeze studii și trebuie să fie oferite explicații clare. Sunt țări care au retras fie complet vaccinul AstraZeneca, fie anumite loturi, fie au stabilit vaccinarea anumitor grupe de vârstă, iar aceste aspecte pot ridica un semn de întrebare”, a declarat dr. Dan Tesloianu de la Clinica de Boli Cardiovasculare din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024