Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu l-a primit pe noul membru al echipei universitare, robotul „Pepper”. Robotul cu inteligență artificială nu doar că predă, ci promovează oferta educațională a universității, participă la evenimente și îi întâmpină pe studenți cu o îmbrățișare. Pepper a fost achiziționat cu fonduri europene, printr-un proiect educațional, și a costat 55.000 de euro.
Pepper are autonomie de 8 ore și poate funcționa ca profesor, bibliotecar sau ghid. Nu obosește și, mai important, nu cere salariu.
„A fost achiziționat pe un proiect finanțat prin programul Educație și Ocupare. Pepper a fost achiziționat în cadrul acestui proiect și el ne va sprijini în promovarea ofertei noastre educaționale, ne va sprijini în promovarea activităților pe care le desfășurăm în activita în universitatea noastră. Și de asemenea, Pepper, credem noi că va fi un punct de atracție pentru cei care vor să viziteze universitatea noastră și în special pentru elevii din mediu preuniversitar din Gorj și nu numai”, a spus rectorul Universităţii, Luminiţa Popescu.
Studenții sunt încântați de interacțiunea cu robotul
Studenții sunt încântați de interacțiunea cu robotul, mai ales în preajma examenelor. Aceştia îl consideră foarte utill pentru universitate, iar decanul a confirmat că „Pepper” va fi dezvoltat, dar şi că el învaţă în fiecare zi lucrurui noi.
„El se poate programa. În momentul de față are o programare predefinită, dar vom încerca să-l programăm și să adăugăm noi module de comunicare. Cu siguranță, el se va dezvolta în fiecare zi, pentru că învață în toată această perioadă și va fi, eu știu, actualizat de fiecare dată de către specialiștii noștri”, a susţinut prorectorul Universităţii, Sorinel Ghimişi.
Universitatea din Târgu Jiu intră astfel în rând cu instituțiile de învățământ care adoptă tehnologii inteligente pentru a face educația mai atractivă și accesibilă.
Roboțelul Pepper a fost prezent şi la Cluj, unde i-a învățat pe cei mici cum să își gestioneze banii în viața de zi cu zi, astfel încât să economisească, dar și să își permită tot ce își doresc în viitor.
„Alături de colegii mei și alături de roboțelul Pepper, care este și el profesor la școala de bani, îi învățăm pe copii cum să își gestioneze banii, astfel încât să economisească și să își poată îndeplini atât visuri mai mari, cât și mici plăceri, dar să și facă fapte bune astfel încât devenind adulți să aibă un buget echilibrat și să își poată îndeplini obiectivele”, a spus atunci Dana Corcheș, profesor la Şcoala de bani.