Prima pagină » Eveniment-Social » Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași partener în valorificarea inteligentă a deșeurilor industriale agroalimentare (INTELWASTES)
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași partener în valorificarea inteligentă a deșeurilor industriale agroalimentare (INTELWASTES)

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași partener în valorificarea inteligentă a deșeurilor industriale agroalimentare (INTELWASTES)

23 feb. 2022, 10:04,
BZI.ro, în Eveniment-Social

La data de 24 februarie 2022, începând cu ora 10:00, va fi organizată Conferința internaţională de închidere a proiectului transfrontalier INTELLIGENT VALORISATION OF AGRO-FOOD INDUSTRIAL WASTES, EMS ENI Code 2SOFT/1.2/83, în cadrul programului Cross Border Cooperation Romania – Republic of Moldova 2014-2020. Conferința este organizată de către Universitatea Tehnică a Moldovei în parteneriat cu Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, România.

Vor fi prezentate realizările proiectului din perioada de implementare (3 septembrie 2020 – 2 martie 2022) şi se vor face recomandări legate de posibilitatea aplicării în industria agro-alimentară a rezultatelor obţinute de către echipele de cercetare din cele două universităţi partenere în proiect.

Panelele principale ale conferinței sunt:

  1. Prelucrarea deșeurilor agroindustriale – element cheie al conceptului de bioeconomie circulară
  2. Valorificarea componentelor bioactive din deșeurile agroindustriale în industria alimentară, farmaceutică, cosmetică, protecția mediului.
  3. Biotehnologii bazate pe utilizarea deșeurilor agroindustriale.
  4. Aspecte economice ale valorificării deşeurilor agro-industriale

Informații suplimentare cu privire la desfășurarea Conferinței pot fi găsite la următorul link: https://intelwastes.utm.md/

Contact (România): conf. univ. dr. Antoanela Patraş, Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, [email protected], +40232.407.551

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *