Prima pagină » Eveniment-Social » Universitatea de Științele Vieții din Iași, prezentă la o importantă întâlnire academică și agricolă în Țările de Jos – GALERIE FOTO, EXCLUSIV, UPDATE

Universitatea de Științele Vieții din Iași, prezentă la o importantă întâlnire academică și agricolă în Țările de Jos – GALERIE FOTO, EXCLUSIV, UPDATE

30 aug. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

În această perioadă, între 28 și 31 august 2022, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași este reprezentată de prof. univ. dr. ing. Vasile Stoleru, prorector, la o întrunire academică derulată în Țările de Jos. Instituția participă alături de Ministerul Agriculturii și Educației, la invitația Ambasadei Țărilor de Jos în România, la prezentarea programelor organizate de cele două ministere. Cu această ocazie, este prezentat modul de derulare a programelor de educație din zona preuniversitară și universitară, dar și modalitatea de colaborare dintre ministere, universități și sectorul privat

UPDATE: Evenimentul continuă să se desfășoare astăzi şi mâine. Printre discuţii s-au luat în vedere elemente ce fac referire la sectorul agricol şi educaţional.

„Învățământul dual pentru mediul preuniversitar cât și pentru cel universitate, eliberarea diplomelor duble, schimbul de studenți și participarea mediului de afaceri la.elaborarea programelor de studiu și a curriculumui sunt alte teme de discuție. Ministerul Educației are în vedere prin noua lege împreună cu Ministerul Agriculturii dezvoltarea prin PNRR a 16 consorții regionale dintre care unele vor fi agricultură și alimentație. Nu în ultimul rând zona de.cercetare și transfer tehnologic sunt alte teme de discuţie”, a transmis prof. univ. dr. ing. Vasile Stoleru, prorector USV Iaşi.

Știre inițială

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) din Iași, reprezentată de prof. univ. dr. ing. Vasile Stoleru, participă, între 28 și 31 august 2022, la o întrunire academică derulată în Țările de Jos. Instituția este alături de Ministerul Agriculturii și Educației, la invitația Ambasadei Țărilor de Jos în România, la prezentarea programelor organizate de cele două ministere. Cu această ocazie, este prezentat modul de derulare a programelor de educație din zona preuniversitară și universitară, dar și modalitatea de colaborare dintre ministere, universități, sectorul privat sau agricultura „verde”.

„Participarea a venit ca urmare a invitației Ambasadei Țărilor de Jos. Este un moment important pentru instituția noastră. Sunt și oficiali ai altor instituții de învățământ superior din țară, școli de specialitate sau institute”, a transmis prof. univ. dr. ing. Vasile Stoleru, prorector USV Iași.

De reliefat că evenimentul a cuprins și o discuție despre importanța clusterelor în economia reală și despre finanțarea ce se poate obține de la autoritatea guvernamentală sau de la municipalități.

Universitatea de Științele Vieții din Iași, prezentă la o importantă întâlnire academică și agricolă în Țările de Jos

Reuniunea implică o serie de dezbateri, atât pe temă educațională, cât și de politică agricolă. Pe de altă parte, sunt reliefate modele de bună practică și realități din cele două esențiale domenii.

„Această invitație este foarte bună pentru noi. Este important să prezentăm liceele de profil agricol din țara noastră, felul în care funcționează acestea și posibilitățile de colaborare cu USV Iași. Concret, vorbim de segmentul învățământului dual din arealul agricol și profesional”, a scos în prim-plan prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu, rectorul Universității de Științele Vieții din Iași.

Facultatea de Agricultură a USV Iași, la cel mai mare târg la nivel mondial din acest an din domeniu

Pe de altă parte, o delegație formată din profesori de la Facultatea de Agricultură a Universității de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” a participat la Achema, cel mai mare târg la nivel mondial din acest an. Achema are o tradiție de 100 ani, unde se întâlnesc mai mult de 4.800 de expozanți, producători de echipamente de laborator, reprezentanți din industria chimică, farmaceutică, alimentară, securitatea muncii și digitalizare, desfășurându-se la Frankfurt, Germania.

Așadar, participări și întâlniri importante pe plan internațional pentru USV Iași. Una dintre acestea este și invitația la întâlnirea academică și agricolă în Țările de Jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *