Eveniment legat de Industria alimentară, faza națională, are drept gazdă Universitatea de Științele Vieții din Iași! Astfel, în perioada 15-17 iunie 2023, instituția de învățământ superior va organiza Competiţia „Ecotrophelia” – etapa pe țară, în parteneriat cu Asociaţia Specialiştilor din Industria alimentară și Platforma „Food for Life România”
Universitatea de Științele Vieții (USV Iași) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași este gazdă pentru faza națională a unui important eveniment legat de Industria alimentară. Acesta este programat în perioada 15-17 iunie 2023. În acest interval este organizată competiţia „Ecotrophelia”, în parteneriat cu Asociaţia Specialiştilor din Industria alimentară (ASIAR) şi Platforma „Food for Life România”, parte a competiţiei Ecotrophelia Europe, promovată în cadrul Platformei „Food For Life”.
Universitatea de Științele Vieții din Iași, gazda națională a unui eveniment legat de Industria alimentară
Competiţia are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor din facultăţile cu profil de Industrie alimentară, pentru dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative şi formarea de viitori specialişti pentru industria alimentară europeană.
„Competiţia este deschisă tuturor studenţilor de la cursuri de licenţă şi master care sunt înscrişi într-o instituţie de învăţământ superior de pe teritoriul României. Pentru fiecare echipă, competiţia constă în prezentarea unui produs alimentar care să îndeplinească condiţiile stipulate în Regulamentul Competiţiei”, arată organizatorii.
Concret, numărul de studenţi din fiecare echipă trebuie să fie de cel puţin 2, dar nu mai mare de 10. Pentru a lua parte la această competiţie, instituţia în care studenţii sunt înregistraţi trebuie să completeze un formular de participare, iar fiecare echipă trebuie să întocmească dosarul de participare al cărui conţinut este descris în Regulamentul Competiţiei.
Beneficiarii direcţi sunt studenţii de la cursurile de licenţă şi master din marile centre universitare ale României
Juriul competiţiei va fi compus din maximum 7 personalităţi din domeniul Industriei alimentare, agreate de organizatori ca fiind persoane competente şi independente. Juriul va evalua echipele participante la competiţie pe baza unei grile de evaluare şi va acorda note pe fișa de evaluare.
Echipele participante la faza naţională trebuie să facă o prezentare orală în limba engleză, de maxim 15 minute, să prezinte în faţa juriului trei probe din produsul alimentar descris în dosar, însoţite de ambalajul produsului, probe care ulterior să poată fi degustate de către membrii juriului. Beneficiarii direcţi sunt studenţii de la cursurile de licenţă şi master din centrele universitare din Galaţi, Bucureşti, Târgovişte, Craiova, Sibiu, Timişoara, Cluj-Napoca, Oradea, Suceava, Iaşi, Bacău, Miercurea Ciuc şi Braşov.
Pe acest plan, Universitatea de Științele Vieții din Iași, gazda națională a unui eveniment legat de Industria alimentară.