Prima pagină » Eveniment-Social » Universitatea de Medicină și Farmacie Iași va demola clădirea din strada Sărărie. Aici se va ridica o nouă construcție – GALERIE FOTO

Universitatea de Medicină și Farmacie Iași va demola clădirea din strada Sărărie. Aici se va ridica o nouă construcție – GALERIE FOTO

22 ian. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

O clădire aflată în proprietatea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași va fi demolată! Aceasta este amplasată în apropiere de centrul orașului. Concret, proiectul Plan Urbanistic Zonal – „Construire imobil cu funcțiuni mixte, cantină și bibliotecă, prin demolarea construcției existente, C1 – Sală de sport” se află pe masa Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice Iași

O clădire, situată pe strada Sărărie, numărul 14, din orașul Iași, va fi demolată! Aceasta este în proprietatea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF), din Iași.

Pe acest plan, proiectul Plan Urbanistic Zonal (PUZ) – „Construire imobil cu funcțiuni mixte, cantină și bibliotecă, prin demolarea construcției existente, C1 – Sală de sport” (strada Sărărie, nr. 14) se află pe masa Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice (CZMI), din cadrul Direcției Județene pentru Cultură (DJC). Acesta se află în faza de consultare. Proiectant, respectiv elaborator este arhitectul Ion Daniel Vișan, prin SC Atelier de Proiectare Vișan SRL.

Universitatea de Medicină și Farmacie Iași a depus documentele pentru demolare

Totul a trecut de Documentația Tehnică pentru obținerea Autorizației de Demolare (DTAD) și a Documentației Tehnice pentru Organizarea Execuției (DTOE).

Elaborator și proiectant a fost arhitectul Sebastian Săvescu – SC Sam Ideas SRL, expertiza tehnică: Ing. Szalontay Coloman Andrei – S.C. EXproSOV SRL, studiu istorico-arhitectural Casa Bașotă: arh. Adina Grigorovschi – SC Arhistil SRL, beneficiară fiind Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași. Regimul de protecție este: IS-II-m-B-04023 – Casa Anastasie Bașotă, municipiul Iași, strada Sărărie, numărul 14, IS-I-s-A-03504 – Centru istoric și Curte Domnească.

Și UAIC pregătește reabilitarea sălii de sport de pe strada Titu Maiorescu

Și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași pregătește reabilitarea și extinderea sălii de sport de pe strada Titu Maiorescu, nr. 15, peste drum de Corpul D al instituției. În noiembrie 2020 a fost programată licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică, etapă premergătoare lucrărilor de execuție. Pentru serviciile menționate, autoritatea contractantă a stabilit o prevedere bugetară de 271.761 de lei, fără TVA, aproximativ 56.000 de euro.

„Construcția este compusă din două corpuri de clădire: corpul principal, format din sala de sport, și corpul anexă cu utilități (vestiare, grupuri sanitare, circulații). Sala de sport este o construcție semi-îngropată, fără subsol, de formă dreptunghiulară și este racordată la instalațiile de alimentare cu agent termic, apă și canalizare. Acoperișul este format dintr-o terasă necirculabilă cu termoizolație și un start de mortar peste care este așezată o hidroizolație de tip clasic”, se arată în caietul de sarcini.

Suprafața utilă a clădirii este de 469,82 mp. Sala de sport va fi multifuncțională, iar, în cadrul acesteia, vor fi abordate mai multe discipline. Proiectul a obținut avizul favorabil de la CZMI. Astfel, prin acest proiect urbanistic, ce vizează demolarea construcției existente (Sala de sport „Bagdazar”), pe terenul proprietate de pe strada Sărărie, studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie Iași vor beneficia de spații moderne de masă și de lectură, iar cei de la „Cuza” – de spații noi pentru activitatea sportivă.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024