Prima pagină » Local » Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași atrage cei mai mulți studenți străini: „A fost o concurență de trei studenți pe loc la programul de studiu în limba franceză”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași atrage cei mai mulți studenți străini: „A fost o concurență de trei studenți pe loc la programul de studiu în limba franceză”

22 sept. 2023, 02:00, 1 ,
Ștefana Șovea în Local

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) este o instituție de prestigiu care atrage tot mai mulți studenți străini. Facultatea de Medicină a fost cea mai căutată anul acesta, în limba franceză, unde s-au înscris 3 candidați pe un loc

UMF Iași își deschide, anul acesta, porțile pentru 2.904 studenți străini din 75 de țări. Taxele mai mici comparativ cu alte țări și calitatea actului educațional sunt principalele motive care stau la baza alegerii de a învăța la instituția de învățământ superior medical din Iași pentru majoritatea studenților străini.

Studenții aleg una dintre cele mai bune universități din țară

 o poză cu UMF Iași

UMF Iași este una dintre cele mai de prestigiu universități din România

UMF Iași se află în topul universităților din România cu cel mai mare număr de studenți străini. În acest an, aproximativ 3.000 de studenți internaționali urmează o facultate la UMF Iași. Cei mai mulți dintre aceștia au ales să studieze la Facultatea de Medicină, dar și la Facultatea de Medicină Dentară, Facultatea de Bioinginerie Medicală și Facultatea de Farmacie.

„Admiterea, în acest an, s-a desfășurat ca și în anii precedenți, în aceeași parametri. Am avut o concurență care la anumite programe de studiu a fost ca în anii precedenți, la Medicină, la Medicină Dentară și la Asistență de Medicină Generală. Avem o problemă în ceea ce privește interesul tinerilor pentru specializarea de Farmacie, dar aceste lucruri s-au compensat cu alte programe de studiu, cum ar fi Cosmetologia. Admiterea s-a desfășurat foarte bine la programele de studiu în limba română, dar și la programele de studiu pentru studenții internaționali, programele de studiu în limba engleză și franceză”, spune rectorul UMF Iași, prof. dr. Viorel Scripcariu.

Trei studenți pe loc la Medicină Generală

o poză cu niște studenți

Aproape 3000 de studenți străini la UMF Iași

Anul acesta, cea mai mare concurență a fost la Medicină Generală, în limba franceză, unde au concurat trei studenți pe loc. Aceștia aleg să studieze la una dintre cele mai de prestigiu universități din România din diverse motive. Principalul este taxa mult mai mică, în comparație cu alte țări, dar și calitatea actului educațional.

„La programele de studiu în limba franceză a fost o concurență de trei studenți pe loc. Cu un număr de 2.904 studenți străini, suntem una dintre universitățile românești care se încadrează într-un clasament al numărului de studenți internaționali. În urmă cu 2-3 ani eram pe locul unu în țară, cu cei mai mulți străini. Este și Universitatea de Medicină și Farmacie «Carol Davila», care este o universitate de prestigiu și se află în capitala țării, iar numărul de străini pe care îl au este cu puțin peste numărul studenților străini al UMF Iași”, adaugă rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, prof. dr. Viorel Scripcariu.

Comentarii
  • Mai puțin cu ”calitatea actului educațional”!! Străinii sunt atrași doar de taxele foarte mici, practicate de instituție, nicidecum de calitatea actului educațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *