Prima pagină » Eveniment-Social » Universitatea „Cuza” din Iași lansează competiția pentru acordarea a 20 de granturi tinerilor cercetători în Rețeaua Utrecht
Universitatea

Universitatea „Cuza” din Iași lansează competiția pentru acordarea a 20 de granturi tinerilor cercetători în Rețeaua Utrecht

22 dec. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași anunță competiția pentru acordarea a 20 de granturi (în valoare de 1.000 de euro) tinerilor cercetători din cele 30 de universități membre ale Utrecht Network (Rețelei Utrecht). Aici pot participa studenții de la „Cuza” înscriși la studii universitare de master și doctorat, care nu sunt eligibili pentru stagii în cadrul programului Erasmus+. Stagiul poate avea o durată de minimum 4 săptămâni și se poate derula în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023 (inclusiv în perioada vacanțelor, dacă se obține un acord în acest sens din partea universității-gazdă)

Tinerii cercetători din cele 30 de universități membre ale Utrecht Network (Rețelei Utrecht) pot participa la competiția pentru acordarea a 20 de granturi (în valoare de 1.000 de euro). Aici pot participa studenții de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) înscriși la studii universitare de master și doctorat, care nu sunt eligibili pentru stagii în cadrul programului Erasmus+. Stagiul poate avea o durată de minimum 4 săptămâni și se poate derula în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023 (inclusiv în perioada vacanțelor, dacă se obține un acord în acest sens din partea universității-gazdă). Dosarele complete de candidatură se depun până la data de 1 februarie 2022, la secretariatul facultății.

Informații privind conținutul dosarului de candidatură sunt disponibile la adresa: https://utrecht-network.org/activities/young-researchers-grant/. Fiecare dintre universitățile membre în Rețeaua Utrecht poate nominaliza maximum 3 candidați pentru obținerea acestui grant. Rețeaua Utrecht (UAIC din Iași este singura membră din România – n.r.) este o grupare de cooperări inter-universitare în Europa. Modurile sale de acțiune: școli de vară tematice universitare, mobilitate studențească în Europa, cursuri pedagogice și diplome în co-tutelă în Europa, cooperări de cercetare și mobilitatea doctoranzilor și cercetătorilor între laboratoare asociate.

Bursierii pot urma studii universitare de licență, de masterat și de doctorat

De reamintit că, în decembrie 2020, UAIC a anunțat că membrii comunității pot urma studii universitare de licență, de masterat și de doctorat, stagii de cercetare / specializare (cu durata de 3-10 luni) sau cursuri de vară.

Informații privind ofertele pentru anul universitar 2021-2022 (condiții de eligibilitate, termene-limită de transmitere a dosarelor, numărul și tipul burselor oferite etc.) se găseau pe site-ul www.roburse.ro. În acest sens, sunt încheiate acorduri bilaterale cu Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Cehia, Iordania, Mongolia, Nigeria, Polonia, Slovacia, Turkmenistan și Ungaria.

Granturi „Utrecht Network” pentru tineri cercetători de la UAIC

De asemenea, „Cuza” anunța, pe segmentul „Utrecht Network”, deschiderea competiției pentru acordarea a 20 de granturi tinerilor cercetători din cele 30 de universități membre.

La competiție au putut participa studenții înscriși la studii universitare de master și doctorat în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, care nu sunt eligibili pentru stagii în programul Erasmus+. Stagiul de cercetare, cu o durată între una și 6 luni, are loc în perioada 1 aprilie 2021-31 martie 2022, inclusiv în perioada vacanțelor, dacă se obține un acord în acest sens din partea universității-gazdă.

„Rețeaua Utrecht” are 26 de membri, reprezentând 29 de universități

„Rețeaua Utrecht” este reprezentată de un grup de 26 de membri, din 29 de universități care cooperează în domeniul internaționalizării educației superioare. Grupul este alcătuit din cele mai proeminente instituții de învățământ superior din statele Uniunii Europene (UE) și ale Ariei Europene de Liber Schimb, precum și din anumite state din Europa Centrală și de Est.
Rețeaua este deosebit de activă în domeniul mobilităților studențești și de personal, internaționalizarea curriculei universitare, realizarea unor curricule comune, specializărilor duble, organizarea de doctorate în co-tutelă și desfășurarea unor Școli de Vară internaționale. Printre membrii „Rețelei Utrecht” se numără: Universitatea Bologna (Italia), Universitatea din Coimbra (Portugalia), Universitatea Leipzig din Germania, Universitatea Lille 1 din Franța și Universitatea Complutense de Madrid, din Spania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025