Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iasi a participat, în perioada 20 – 23 septembrie, la întâlnirea anuala a Consortiului Universitatilor din Republica Moldova – România – Ucraina, organizata la Vatra Dornei de Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava.
La eveniment au fost reprezentate toate institutiile de învatamânt superior membre ale Consortiului: Universitatea de Stat "Alecu Russo" din Balti, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Nationala "Iurii Fedkovici" din Cernauti, Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava, Universitatea Nationala de Arte "George Enescu" (UNAGE) din Iasi si Universitatea Cuza. La reuniune, mesajul UAIC a fost evocat de prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, rector si prorector pentru activitati studentesti si parteneriate cu mediul economic si sectorul public.
"În continuare, fiecare universitate a sustinut o prezentare a activitatilor derulate în contextul apartenentei la Consortiu. Prof. univ. dr. Henri Luchian, prorector pentru relatii internationale si parteneriate de studii si cercetare, a prezentat cooperarea Universitatii Cuza în cadrul Consortiului. În anul universitar 2017 – 2018 au avut loc 941 de vizite academice în Republica Moldova, dintre care 837 la Universitatea de Stat «Alecu Russo» din Balti si la Universitatea de Stat din Moldova. Totodata, au avut loc 40 de vizite academice în Ucraina, dintre care 10 la Universitatea Nationala «Iurii Fedkovici» din Cernauti. Colaborarea cu facultatile de Drept din Universitatile de Stat din Balti, Cahul, Chisinau a continuat în cadrul proiectului «Patrulaterul Facultatilor de Drept». Alaturi de facultatea de Drept a Universitatii de Stat din Moldova, UAIC a fost reprezentata la editia 2018 a Hexagonului Facultatilor de Drept, organizata de Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu", au informat cei de la Cuza.
"În perioada 9 – 22 iulie 2018 s-a derulat prima editie a Scolii de Vara «JASSY – a Journey through hArd sciences, economicS, Social sciences and the tourism industrY», la care au participat studenti din Austria, Coreea de Sud, Germania, Maroc, Republica Moldova si Ucraina. Universitatea Cuza a gazduit 42 de participanti din Republica Moldova si Ucraina, dintre care 36 de la institutiile partenere în Consortiu din Republica Moldova si sase de la Universitatea Nationala «Iurii Fedkovici» din Cernauti. De asemenea, prin Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA), UAIC deruleaza, în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova, proiectul bilateral INFORM – Instrumente manageriale si informationale pentru stimularea cercetarii în universitati, care îsi propune cresterea capacitatii institutionale de cooperare stiintifica internationala", au mai oferit detalii cei de la UAIC.
SURSA FOTO WWW.UAIC.RO