Prima pagină » Sport » Universitatea Craiova își amenință jucătorii cu amenzi uriașe, dar patronul Mihai Rotaru recunoaște că e ilegal. Planul propus echipelor din Liga I
Universitatea Craiova își amenință jucătorii cu amenzi uriașe, dar patronul Mihai Rotaru recunoaște că e ilegal. Planul propus echipelor din Liga I

Universitatea Craiova își amenință jucătorii cu amenzi uriașe, dar patronul Mihai Rotaru recunoaște că e ilegal. Planul propus echipelor din Liga I

20 iul. 2020, 04:00,
în Sport

Mihai Rotaru, patronul echipei Universitatea Craiova, îndeamnă la responsabilizarea jucătorilor și a celorlalți angajați de la cluburi și spune că la echipa sa a stabilit amenzi de 20.000 de euro pentru posibilii jucători infectați

Universitatea Craiova a fost ferită de cazurile de COVID-19, până în prezent, însă patronul Mihai Rotaru propune mai multe idei pentru ca Liga I și Cupa României să fie duse la bun sfârșit.
Mihai Rotaru îndeamnă la responsabilizarea jucătorilor și a celorlalți angajați de la cluburi și spune că la echipa sa a stabilit amenzi de 20.000 de euro pentru posibilii jucători infectați.

Mihai Rotaru anunță amenzi de 20.000 de euro la Universitatea Craiova

Astfel, acționarul oltenilor vrea să se asigure că jucătorii săi vor respecta toate regulile, însă recunoaște că o astfel de penalizare este ilegală. Totuși, omul de afaceri se bazează pe o înțelegere verbală.

„Prima variantă e cantonarea, iar a doua, responsabilizarea jucătorilor, dar iată că mai sunt și astfel de momente. Cine vine infectat, 10.000 de euro amendă. De două zile am dublat amenda, 20.000 de euro. Am stat toți la masă, ne-am așezat și am luat hotărârile împreună. Nu este legal, dar repet, când te așezi la masă, stabilești. Mergem pe înțelegerea dintre noi, un «gentleman agreement»”, a declarat Rotaru.

Universitatea Craiova cere o testare în masă pentru toate cluburile

După ce a solicitat din nou amânarea finalei Cupei României, dintre Sepsi și FCSB, Craiova, Rotaru le propune tuturor cluburilor din Liga 1 să efectueze o testare COVID-19 în masă, după etapa în curs, pentru a nu mai exista decalaje la comunicarea rezultatelor.
Conform protocolului medical actual, toate cluburile din Liga 1 își testează angajații la fiecare 14 zile, însă oltenii propun și un termen ceva mai scurt.

„Trebuie să facem o retestare a tuturor cluburilor, în aceeași zi, în același moment, pentru a nu mai exista decalări, așa cum a fost la Dinamo, la Botoșani. Și noi avem emoții mari. Nu mai vorbim de focare, ci de transmitere comunitară. Aici, riscul e deja major pentru oricine. Doar dacă intri în magazin sau pe stradă poți fi infectat. Până acum aveam focare, cum a fost cazul Suceava sau Spitalul Gerota, dar acum, cele 900 de cazuri reprezintă o distribuție aleatorie. Luni ar trebui să facă echipele toate testele. Luni să se înceapă testarea, iar marți se primesc rezultatele. Testarea cu 24 de ore înainte de fiecare meci nu cred că e posibilă din punct de vedere logistic. O testare la 7 zile ar fi în regulă”, a mai spus Rotaru.

Universitatea Craiova a solicitat încă de la începutul săptămânii amânarea meciului de la Ploiești pentru a se asigura că FCSB și FC Botoșani vor continua să aibă o miză reală în Liga 1, însă LPF și FRF au respins această idee.

Mihai Rotaru: „CFR poate juca cu două echipe fără interes!”

Mihai Rotaru nu renunță la ideea amânării acestui meci. Acționarul clubului din Bănie se teme că FCSB ar putea câștiga Cupa României, miercuri, iar bucureștenii și FC Botoșani vor trimite jucătorii mai puțin experimentați la meciurile lor cu CFR Cluj, din play-off.

„Dacă FCSB, miercuri, va câștiga Cupa României, CFR va juca cu 2 echipe fără interes în campionat. Fără să-i acuzăm, dar noi, dacă am fi în locul Botoșaniului, în ultima etapă am trimite toți titularii acasă tocmai pentru a le da o perioadă de odihnă. Nimeni nu i-ar putea acuza pe FCSB sau Botoșani că își vor odihni titularii.
Niciodată nu am acuzat, fiecare face politica lui, îi înțeleg. Dacă FCSB ar fi jucat cu juniorii, nu-i acuzam, e politica lor. Dar de ce să nu eliminăm această eventuală lipsă de interes?
Noi putem milita în continuare pentru amânarea meciului de Cupă. Acum a intervenit încă o problemă. Da, cerem în continuare să fie amânată finala Cupei. De ce să nu aibă FCSB – CFR cu cuțitele pe masă sau un CFR – Botoșani? Peste tot în lume, Cupa se joacă după ultima etapă. Eram de acord să se joace și mai devreme dacă nu erau implicații directe în lupta pentru titlu”, a explicat Rotaru, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Mihai Rotaru: „FRF și LPF trebuie să se bată la UEFA”

Mai mult, oltenii cer și prelungirea datei limită de comunicare e echipelor calificate în cupele europene, tocmai pentru a se putea reprograma finala Cupei României. În prezent, UEFA trebuie să primească aceste informații până la data de 3 august.

„FRF și LPF trebuie să se bată la UEFA să mai primească 2-3 zile în plus. Tragerea la sorți pentru primul tur preliminar din Europa League e pe 9 august.
Inclusiv tragerea poate să fie cu Sepsi/FCSB. Pentru asta trebuie să facem diligențele de rigoare”, a mai spus Rotaru.

Finala Cupei României este programată miercuri, 22 iulie, de la ora 20:00, în direct la Digi Sport 1, Telekom Sport și Look Sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *