Prima pagină » Eveniment-Social » Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, anunț important pentru studenți! Cum poate fi obținută o bursă de master sau doctorat de tinerii care vor să-și continue studiile în Franța
Universitatea

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, anunț important pentru studenți! Cum poate fi obținută o bursă de master sau doctorat de tinerii care vor să-și continue studiile în Franța

31 dec. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Pont pentru studenții de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași! Ambasada Franței și Institutul Francez din România lansează competiția de selecție a candidaturilor pentru obținerea unei burse de master sau doctorat destinată studenților români care vor să-și continue studiile în Franța. Programul, dezvoltat încă din anul 1990, reprezintă cea mai importantă campanie de burse a unei țări străine în România, Guvernul Francez oferindu-le peste 4.000 de burse studenților români, pentru ca aceștia să se specializeze în Franța

Ambasada Franței și Institutul Francez din România lansează competiția de selecție a candidaturilor pentru obținerea unei burse de master sau doctorat destinată studenților români care doresc să își continue studiile în Franța.

Programul, dezvoltat încă din anul 1990, reprezintă cea mai importantă campanie de burse a unei țări străine în România, Guvernul Francez oferindu-le peste 4.000 de burse studenților români pentru ca aceștia să se specializeze în Franța. Pentru bursa de master, candidații trebuie să îndeplinească următoarele cerințe de eligibilitate: să aibă cetățenie română, să aibă validați 3 sau 4 ani de studii superioare (nivel de Licență sau Master 1) ori să urmeze în prezent anul III de Licență sau Master 1, să fi depus o cerere la una sau mai multe universități franceze (la alegerea sa).

Bursă în valoare de 700 de euro pe lună, taxe de înscriere universitară de până în 5.000 de euro

Durata bursei guvernamentale la nivel de master este de 10 luni, iar avantajele de care pot beneficia studenții sunt următoarele: bursă în valoare de 700 de euro pe lună, taxe de înscriere universitară de până la 5.000 de euro, asigurare socială și de răspundere civilă, posibilitate de cazare în campusul universitar, în funcție de locurile disponibile, și primirea, respectiv consilierea pe toată durata sejurului de studii de către Campus Franța.

În ceea ce privește bursa de doctorat, apelul este deschis tuturor domeniilor de studii doctorale. Printre avantajele bursei guvernamentale de doctorat se numără: bursa propriu-zisă, în valoare de 1.415 euro/lună, timp de 4 luni (3 ani, în total), taxe de înscriere universitară de până la 5.000 de euro, asigurare socială și de răspundere civilă, posibilitate de cazare în campusul universitar, în funcție de locurile disponibile, și primirea, respectiv consilierea pe toată durata sejurului de studii de către Campus Franța.

Candidaturile trebuie transmise prin e-mail, termenul-limită fiind 4 martie 2022

Condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească tinerii care doresc să candideze pentru bursa doctorală sunt următoarele: să aibă cetățenie română, să aibă validat un master sau să urmeze în prezent anul II de master, să fie înscris în anul I sau al II-lea de doctorat, doctorat în co-tutelă sau co-direcție.

Candidaturile trebuie transmise prin e-mail la adresa: [email protected], termenul-limită fiind 4 martie 2022. Mai multe informații despre cele două programe de burse sunt publicate la adresa: https://institutfrancais.ro/bucuresti/evenimente/bursele-guvernului-francez-master-doctorat/. Astfel, este vorba despre una dintre cele mai importante oportunități pe care un licențiat sau un doctorand de la „Cuza” o poate avea în a se perfecționa sau de a studia peste hotare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *