Prima pagină » Local » Universitatea „Al. I. Cuza” oferă doar 325 de locuri în cămine pentru studenții de la Facultatea de Economie

Universitatea „Al. I. Cuza” oferă doar 325 de locuri în cămine pentru studenții de la Facultatea de Economie

19 mart. 2022, 02:00,
Ana Crețu în Local

Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor a transmis Universității „Alexandru Ioan Cuza” peste 800 de solicitări din partea studenților, aceștia speră să găsească un loc în căminele studențești. A fost afișată lista studenților FEAA care au primit drept de cazare, numărul locurilor de cazare în cămine repartizate către FEAA din partea UAIC asigură doar 325 de studenți.

Studenții de la FEAA încep activitatea didactică cu prezența fizică la cursuri din 21 martie 2022. Pentru mulți dintre ei acest lucru presupune o dificultate în căutarea unui loc de cazare. Cererile de cazare la căminele studențești au fost depuse până pe 14 martie 2022, iar mulți dintre cei care au solicitat un loc nu s-au găsit pe listă. Tarifele de cazare în căminele studenţeşti se stabilesc în funcţie de cheltuielile raportate la un loc de cazare şi în funcţie de gradul de confort din fiecare cămin studenţesc.

camin studentesc cu banci la intrare

Conform regulamentului de cazare al UAIC, criteriile de repartizare a locurilor de cazare respectă trei aspecte de bază

Sunt oferite prea puține locuri de cazare pentru studenții din Iași

 studenti intr-un amfiteatru, iar în prim plan sunt doua steaguri cu feea si cu sigla universitatii

Studenții de la FEAA încep activitatea didactică cu prezența fizică la cursuri din 21 martie 2022

A fost afișată lista studenților Facultății de Economie şi Administrarea Afacerilor care au primit drept de cazare şi repartizarea acestora în cămine. Conform paginii oficiale de la FEAA se oferă doar 325 de locuri de cazare, dintre care 194 locuri pentru fete și 131 locuri pentru băieți, în condițiile în care FEAA a transmis universității peste 800 de solicitări din partea studenților. Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a decis să înceapă cursurile în format fizic de pe 21 martie 2022.

La Facultatea de Litere s-au oferit 106 locuri de cazare, majoritatea pentru fete. Din numărul total se acordă 91 de locuri pentru fete și 15 locuri pentru băieți, aceste locuri de cazare sunt pentru cei de la ciclul de licență, master și doctorat.

În ședința de pe 10 martie 2022, Senatul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a decis că până pe 4 aprilie se vor face demersurile necesare desfășurării în bune condiții a activităților didactice cu prezență fizică aici se are în vedere elaborarea orarului și procesul de cazări pentru studenți. Tot până atunci, “activitățile didactice care în mod obligatoriu se desfășoară față în față vor fi transmise în mod concomitent și online. Activitățile didactice care nu pot fi desfășurate în format fizic în această perioadă vor fi recuperate până la sfârșitul semestrului al II-lea, din anul universitar 2021-2022”, se arată în comunicat.

În acest moment studenții sunt în vacanță forțată, această decizie a UAIC a fost luată pentru a oferi un timp de pregătire celor care trebuie să revină în oraș, sau să se cazeze având în vedere reluarea cursurilor față în față.

hotararea de cazare a studentilor feaa din iasi

În decursul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică se pot ridica, pe bază de programare, dispozițiile de cazare

Care sunt principalele criterii conform cărora au fost cazați studenții în cămine

studenti la curs in amfiteatrul uniersitatii

Astăzi, 17 martie 2022, a fost afișată lista studenților FEAA care au primit drept de cazare

Pot beneficia de cazare studenții înmatriculați la zi, buget sau taxă, indiferent de ciclul de studii licență, master sau doctorat care nu au domiciliul stabil în municipiul Iași. Conform regulamentului de cazare al UAIC, criteriile de repartizare a locurilor de cazare respectă trei aspecte de bază. În primul rând au prioritate orfanii de ambii părinți și cei aflați în plasament familial, indiferent de mediesau punctaj. Altă prioritate o reprezintă studenții cu probleme medicale, conform listei de afecțiuni din Regulament (art. 14), indiferent de medie. Studenților rămași li se atribuie locuri de cazare în ordinea descrescătoare a mediei sau a punctajului în cadrul formației, separat pe băieți și fete.

În decursul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică se pot ridica, pe bază de programare, dispozițiile de cazare.

Tarifele de cazare în căminele studenţeşti se stabilesc în funcţie de cheltuielile raportate la un loc de cazare şi în funcţie de gradul de confort din fiecare cămin studenţesc.

Problema cu locurile de cazare reprezintă un mare impediment pentru studenții din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *