Prima pagină » Economic Local » Universitatea „Al.I.Cuza” din Iași va avea un cămin studențesc nou, în valoare de 6 milioane de euro! Mai multe firme de construcții vor să semneze contractul

Universitatea „Al.I.Cuza” din Iași va avea un cămin studențesc nou, în valoare de 6 milioane de euro! Mai multe firme de construcții vor să semneze contractul

08 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Mai multe firme de construcții au participat la licitația pentru construirea unui nou cămin studențesc în Campusul „Titu Maiorescu”. Finanțarea este asigurată de Compania Națională de Investiții. Capacitatea de cazare este insuficientă în campusul Universității „Al.I.Cuza”

Compania Națională e Investiții (CNI) SA a lansat licitația pentru construirea unui cămin studențesc pe strada Titu Maiorescu, nr.15, în spatele cantinei Universității „Al.I.Cuza” din Iași. Universitatea a primt finanțare în valoare de 6 milioane de euro. La procedura lansată recent s-au prezentat următoarele asocieri de firme: DAS SRL – Oopy Arhitectura SRL, Iasicon SA – Inkhape SRL, Conest SA – Sam Ideas SRL, Smeogal Construct SRL – Stood Project SRL – Gimel SRL, Ssab – Ag SRL – Grupo SRL – DBI Team SRL, Mădbeton SRL – Research Consorzio Stabile Societate Consortile ARL – Elma Stil SRL – Mihul SRL.

„Căminul studențesc propus este compus din 5 corpuri astfel: corpul 1 cu dublu tract, cu regim de înălțime S+P+5E, corpul 2, de legatură – nodul de circulație verticală cuprinzând scara elicoidală și două lifturi, cu regim de înălțime S+P+5E, corpul 3 simplu tract cu regim de înălțime D+S+P+5E, corpul 4 și corpul 5 dezvoltate doar în subteran, pentru parcare subterană, adăpost de protecție civilă și spații tehnice”, se arată în caietul de sarcini.

În total, vor fi amenajate 99 de camere de cazare pentru două persoane. Patru camere vor fi date în folosință persoanelor cu dizabilități. Gradul de ocupare nu trebuie să depășească 198 de studenți. Parcarea subterană va avea o capacitate de 42 de locuri. Ofertele financiare au intrat în etapa de evaluare.

Locurile de cazare ale universității sunt insuficiente

În acest moment, capacitatea de cazare din Campusul „Titu Maiorescu” este suficientă.

„La nivelul căminelor C6, C7, C8 (1.659 locuri de cazare), condițiile de cazare a studenților nu sunt asigurate la standarde de calitate. Clădirile, echipamentele și facilitățile se regăsesc într-o stare generală precară. Camerele căminelor au o capacitate de 5 locuri de cazare, oficiile și grupurile sanitare comune de nivel sunt dotate cu echipamente învechite, tâmplărie degradată. Creșterea numărului de studenți a fost mai mare decât gradul de extindere a infrastructurii universitare, fiind necesară îmbunătățirea condițiilor de rezidență ale studenților. Numărul de solicitări de cazare pentru anul universitar 2015-2016 a fost de 11.053, pentru anul universitar 2016-2017 a fost de 11.353, raportat la o capacitate de 6.098 de locuri de cazare, aproximativ 50 la sută din solicitările de cazare neputând fi onorate”, se arată în descrierea actuală a campusului.

Universitatea „Al.I.Cuza” extinde sala de sport

Nu în ultimul rând, Universitatea „Al.I.Cuza” din Iași a lansat licitația pentru realizarea proiectării, etapă premergătoare reabilitării și extinderea sălii de sport din strada Titu Maiorescu, nr.15, vizavi de corpul D. Recent, în cadrul procedurii au fost depuse oferte din partea următorilor agenți economici: Sofcons Engineering SRL, Proiect Aic SRL, Arhideck Construct SRL, Artaateliers Project SRL, Mihul SRL, Greco Proiect Solutions SRL, Compassarch SRL și Kat Concept Design SRL. Contractul are o valoare estimată de aproximativ 56.000 euro, fără TVA.

„Construcția este compusă din două corpuri de clădire: corpul principal, format din sală de sport și corpul anexă, cu utilități (vestiare, grupuri sanitare, circulații). Sala de sport este o construcție semiîngropată fără subsol, de formă dreptunghiulară și este racordată la instalațiile de alimentare cu agent termic, apă și canalizare”, se arată în descrierea obiectivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *