Prima pagină » Economic Local » Universitatea „Al.I.Cuza” din Iași construiește un cămin studențesc în Copou cu parcări în subteran! Investiția de 6 milioane de euro este asigurată de CNI SA – FOTO

Universitatea „Al.I.Cuza” din Iași construiește un cămin studențesc în Copou cu parcări în subteran! Investiția de 6 milioane de euro este asigurată de CNI SA – FOTO

09 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Studenții de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași vor beneficia de noi spații de cazare. A fost lansată licitația pentru construirea unui cămin studențesc pe strada Titu Maiorescu. Capacitatea va fi de aproximativ 200 de locuri. Constructorul cu oferta financiară cea mai scăzută va fi declarat câștigător

Universitatea „Al.I.Cuza” a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare, asistență tehnică și execuție pentru construirea unui cămin studențesc în zona Copou, pe strada Titu Maiorescu, nr.15, în spatele cantinei. Procedura este programată pe data de 21.01.2021. Prevederea bugetară a licitației este de 32.209.135 lei, fără TVA, puțin peste 6 milioane de euro. Investiția este susținută cu fonduri de la Compania Națională de Investiții (CNI) SA.

„Căminul studențesc propus este compus din 5 corpuri astfel: corpul 1 cu dublu tract, cu regim de înălțime S+P+5E, corpul 2 de legătură – nodul de circulație verticală cuprinzând scară elicoidală și două lifturi, cu regim de înălțime S+P+5E, corpul 3- simplu tract cu regim de înălțime D+S+P+5E, corpul 4 si corpul 5 dezvoltate doar în subteran, pentru parcare subterană, adăpost de protecție civilă și spații tehnice”, se arată în caietul de sarcini.

În total, vor fi amenajate 99 de camere de cazare pentru două persoane. Patru camere vor fi date în folosință persoanelor cu dizabilități. Gradul de ocupare nu trebuie să depășească 198 de studenți. Parcarea subterană va avea o capacitate de 42 de locuri.

Universitatea din Iași nu face față cu oferta de cazare actuală

În acest moment, căminele din campusul Titu Maiorescu nu oferă cele mai bune condiții de cazare.

„La nivelul căminelor C6, C7, C8 (1.659 locuri de cazare) condițiile de cazare a studenților nu sunt asigurate la standarde de calitate. Clădirile, echipamentele și facilitățile se regăsesc într-o stare generală precară. Camerele căminelor au o capacitate de 5 locuri de cazare, oficiile și grupurile sanitare comune de nivel sunt dotate cu echipamente învechite, tâmplărie degradată. Numărul de studenți a fost mai mare decât gradul de extindere a infrastructurii universitare, fiind necesară îmbunătățirea condițiilor de rezidență a studenților.
Numărul de solicitări de cazare pentru anul universitar 2015-2016 a fost de 11.053, pentru anul universitar 2016-2017 a fost de 11.353, raportat la o capacitate de 6.098 de locuri de cazare, aproximativ 50 la sută din solicitările de cazare neputând fi onorate”, se arată în descrierea actuală a campusului.

Universitatea intenționează să extindă sala de sport, vizavi de corpul D

Totodată, Universitatea „Al.I.Cuza” din Iași a lansat licitația pentru realizarea proiectării, etapă premergătoare reabilitării și extinderea sălii de sport din strada Titu Maiorescu, nr.15, vizavi de corpul D. Recent, în cadrul procedurii au fost depuse oferte din partea următorilor agenți economici: Sofcons Engineering SRL, Proiect Aic SRL, Arhideck Construct SRL, ArtAteliers Project SRL, Mihul SRL, Greco Proiect Solutions SRL, Compassarch SRL și Kat Concept Design SRL. Contractul are o valoare estimată de aproximativ 56.000 euro, fără TVA. Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară.

„Construcția este compusă din două corpuri de clădire: corpul principal, format din sală de sport, și corpul anexă cu utilități (vestiare, grupuri sanitare, circulații). Sala de sport este o construcție semiîngropată fără subsol, de formă dreptunghiulară și este racordată la instalațiile de alimentare cu agent termic, apă și canalizare. Acoperișul este format dintr-o terasă necirculabilă cu termoizolație și un start de mortar peste care este așezată o hidroizolație de tip clasic”, se arată în descrierea obiectivului.

Suprafața utilă a clădirii este de 469,82 metri pătrați. Proiectul presupune și dotarea sălii de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`