Prima pagină » BZI LIVE » LIVE VIDEO – UNIVERS TEATRAL! Ediție-dialog BZI LIVE din lumea culturală alături de lect. univ. dr. Vasilica Bălăiță (Facultatea de Teatru) și prof. univ. dr. habil. Aurelian Bălăiță, rector al UNAGE din Iaşi – FOTO

LIVE VIDEO – UNIVERS TEATRAL! Ediție-dialog BZI LIVE din lumea culturală alături de lect. univ. dr. Vasilica Bălăiță (Facultatea de Teatru) și prof. univ. dr. habil. Aurelian Bălăiță, rector al UNAGE din Iaşi – FOTO

13 apr. 2022, 15:00,
BZI.ro, în BZI LIVE

Joi, 14 aprilie 2022, începând cu ora 15.00 şi sub frumosul generic al ”Universului Teatral” este programată o editie-dialog din lumea culturală şi artistică alături de lect. univ. dr. Vasilica Bălăiță (Facultatea de Teatru) și prof. univ. dr. habil. Aurelian Bălăiță (Facultatea de Teatru), rector al Universităţii Naţionale de Arte ”George Enescu” (UNAGE) din Iaşi.

Alături de cei doi distinşi şi eleganţi invitaţi vor fi abordate aspecte ce ţin de domeniul în care activează ca profesionişti, inspiraţie şi talent, proiecte, activitate academică, ”viaţa” pe scenă şi din spatele scenei, actorie, regie sau scenografie. De asemenea, despre realităţi culturale naţionale şi internaţionale, motivaţie şi provocări în carieră, teatru independent se va mai dialoga alături de cei doi invitaţi în Platoul BZI LIVE.

Repere din activitatea actorului – lect. univ. dr. Vasilică Bălăiță, Facultatea de Teatru, Departamentul Teatru al UNAGE

Lect. univ. dr. Vasilica Bălăiță, Facultatea de Teatru, Departamentul Teatru al UNAGE este şi actor. A studiat la Facultatea de Litere a Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi. În 1994 devine angajat al Teatrului pentru Copii şi Tineret ”Luceafărul” din Iaşi. Este absolvent (în 2000) a Facultăţii de Teatru din cadrul UNAGE Iaşi, având dubla specializare: Papusi-Marionete şi Teatru dramatic. În urma unui concurs devine actor al Teatrului ”Tineretului” din Piatra-Neamt.

Din 2002 dezvolta o activitate publicistică în domeniul studiilor teatrale şi colaborează cu: ”Convorbiri Literare”, ”Ateneu”, ”Dacia Literară”, ”Colocvii Teatrale” sau revistă ”Contemporanul”. În 2008 obţine doctoratul iar din 2011 începe o carieră academică. De asemenea, colaborează ca actor independent cu ”Teatrul din Stejar”. Unul din ultimele proiecte ale lect. univ. dr. Vasilica Bălăiță este cu Teatrul pentru Copii şi Tineret ”Luceafărul” la spectacolul ”Cenuşăreasa”, realizând dramatizarea celebrei creaţii.

Prof. univ. dr. habil. Aurelian Bălăiță, rectorul Universităţii Naţionale ”George Enescu” din Iaşi

Prof. univ. dr. habil. Aurelian Bălăiță este rectorul Universităţii Naţionale ”George Enescu” din Iaşi de peste doi ani. Acesta este o figură cunoscută şi apreciată a instituţiei, activând şi ca regizor dar şi în domeniul Păpuşilor şi Marionetelor. Alături de domnia sa vor fi abordate elemente ce ţin de UNAGE, proiecte, activităţi, realităţi educaţionale. Spre exemplu, anul trecut, prof. univ. dr. habil. Aurelian Bălăiță a contribuit substanţial la Constituirea Consortului Universitar Arte, derulat între 11-13 iunie 2021, şi organizat la Iaşi. ”Consorţiul ”Arte” este o idee născută cu destul de mult timp în urmă, dar, acum, toţi participanţii am ajuns la concluzia că este cel mai bun moment de a o pune în practică.

Consorțiul Universitar ”Arte” are ca scop dezvoltarea colaborării în domeniile ştiinţific şi didactic intre universităţile participante, prin promovarea valorilor comune şi realizarea proiectelor în parteneriat. Deschidem, astfel, o nouă direcţie învăţământului superior artistic şi cultural din România”, a transmis prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, rectorul UNAGE. De asemenea, a iniţiat proiectul împreună cu colegii universitar artistic al ţării (deja ministrul Educaţiei, prof. univ. dr. Mihai Sorin Cîmpeanu) de a se mări de la 3 la 4 ani perioada studiilor de la facultăţile din domeniul Artelor spectacolului.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *