Prima pagină » Razboi în Ucraina » Uniunea Europeană trimite bani Ucrainei din nou. Suma colosală, destinată pentru livrarea de arme

Uniunea Europeană trimite bani Ucrainei din nou. Suma colosală, destinată pentru livrarea de arme

17 oct. 2022, 12:56, 4 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Miniştrii de externe ai UE se vor reuni la Luxemburg pentru a discuta despre o misiune de instruire, la care vor participa 15.000 de militari ucraineni. Astfel, în acest context, Uniunea Europeană trimite bani Ucrainei din nou.

Exerciţiul militar va avea loc luna viitoare şi misiunea va fi suplimentatpă cu o finanţare de 500 de milioane de euro pentru livrarea de arme Kievului. Anunțul a fost făcut, joi, 13 octombrie 2022, de şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, înainte de o reuniune cu miniştrii apărării din cele 30 de state membre.

„Vin să-i informez pe membrii NATO că vom aproba, sper eu lunea viitoare la Luxemburg, o nouă tranşă din sprijinul nostru militar pentru forţele armate ucrainene”, a declarat Borrell la sosirea sa la sediul Alianţei, potrivit agenției AFP.

UE trimite bani Ucrainei, din nou. 500 de milioane de euro vor fi alocaţi pentru livrarea de arme

Uniunea Europeană a decis să trimită 500 de milioane de euro Ucrainei pentru misiunea de instruire a celor 15.000 de militari ucraineni. Astfel, în perioada imediat următoare vor ajunge banii destinaţi livrării de arme Kievului.

Doi oficiali de rang înalt ai Uniunii Europene au menţionat că antrenamentul militar va începe la mijlocul lunii noiembrie și va avea loc pe teritoriul UE, la o bază situată în Polonia și una din Germania. Mai multe țări UE au instruit deja trupele ucrainene despre cum să utilizeze anumite arme, iar antrenamentele vor continua.

Totodată, Franța va participa la formarea militarilor, au precizat oficiali din anturajul ministrului Apărării, Sébastien Lecornu.

De asemnea, miniştrii de externe UE vor aplica şi o serie de sancţiuni suplimentare Iranului din cauza ultimei represiuni de la Teheran anti-protestatarilor. În aceeaşi întrunire de la Luxemburg se vor revizui şi relaţiile blocului comunitar cu China, scrie Rador.

Uniunea Europeană a sprijinit Kievul încă de la începutul războiului cu ajutor financiar şi militar

Vă aducem aminte faptul că de la debutul operațiunii militare din Ucraina, Uniunea Europeană a sprijinit cu ajutor financiar și militar țara. Europenii au alocat până în momentul de faţă 2,5 miliarde de euro din suma de 5,7 miliarde de euro din fondul creat în afara bugetului european pentru a finanţa livrările de armament către Ucraina. Noua tranşă va fi de 500 de milioane, susţine o sursă europeană citată de France Presse.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a anunţat că o sumă de 5 miliarde de euro va intra în posesia Ucrainei, drept sprijin pentru armamentul militarilor, în războiul cu Federația. Anunţul a fost făcut după cel de-al optulea Consiliu de asociere UE – Ucraina ce a avut loc luni, 5 septembrie, la Bruxelles, Belgia.

„Situația de pe teren din Ucraina continuă să necesite sprijinul nostru inexplicabil. Pe lângă cele 10 miliarde de euro pe care le-am furnizat deja, săptămâna aceasta vom oferi o asistență macrofinanciară suplimentară de 5 miliarde de euro. UE va fi alături de Ucraina atâta timp cât va fi necesar”, a scris președintele Comisiei Europene în urmă cu câteva săptămâni.

Astfel, Uniunea Europeană va arăta un nou sprijin pentru Ucraina. Va trimite 500 de milioane de euro Kievului, bani folosiți pentru livrarea de armament.

Comentarii
  • Pai UE in loc sa-si ajute statele membre care cotizeaza sume enorme, spala bani prin Ucraina???? Urla ca noi sa rationalizam, sa inghetam de frig, sa stam pe intuneric, sa facem economii, etc, etc si ei fac jocul lui Putin, de a saraci Europa???? Nemernicii!!!! La alegerile interne vom vota cu partide ce nu mai vor sa fim in UE.

  • ptr muila de mai sus

    iancu lua-mi-ai „voinicu”la tranta de prostalau haurit,nu mor caii cand vor cainII TROLL RUSESC

  • Zelenski este vinovat de distrugerea Ucrainei si de distrugerea Europei. Dar mai vinovati sunt cei care furnizează sume colosale pentru arme Ucrainei. Toate tarile Europei sunt la pământ din cauza Ucrainei.Ceva se va întâmpla nu vedeti ce se întâmplă in guvernele Europei si cate revolte in Europa? Mai rezista cineva la sărăcia, teroarea si prostia Ucrainei condusa de un prost care cerseste mereu ajutor pentru ca e prost

  • orice tara are dreptul sa-si apere independenta si merita ajutata,orcile trebuie distruse atat pe front cat si pe net,muhe rutzia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *