Prima pagină » Actualitate » Uniunea Europeană negociază cu Pfizer și Merck privind aprobarea tratamentului anti-COVID-19
Uniunea Europeană negociază cu Pfizer și Merck privind aprobarea tratamentului anti-COVID-19

Uniunea Europeană negociază cu Pfizer și Merck privind aprobarea tratamentului anti-COVID-19

09 nov. 2021, 11:15,
în Actualitate

Uniunea Europeană poartă negocieri atât cu Pfizer cât și cu Merck, privind aducerea tratamentelor anti-COVID-19 pe piață. Dintre acestea discuțiile cu Merck sunt mai înaintate, existând posibilitatea ca aceștia să primească primii contractul de furnizare.

Ambele companii au dezvoltat tratamente eficiente împotriva noului coronavirus, rezultatele studiilor fiind promițătoare în cazul ambilor producători.

UE are negocieri cu Pfizer și Merck privind contractele de furnizare ale tratamentelor anti-COVID-19

În următoarea perioadă, Uniunea Europeană trebuie să decidă care va fi primul tratament împotriva noului coronavirus care va intra pe piață, având în vedere că în această cursă, doi producători mari sunt implicați. Lupta este destul de strânsă, având în vedere că atât pfizer cât și Merck au arătat prin rezultatele studiilor faptul că pastilele dezvoltate de ei sunt eficiente. Cu toate acestea există și diferențe, pastilele celor de la Pfizer având un rezultat de 89% în cazul formelor grave de infectare, în timp ce Merck are o eficiență de 50%.

Cu toate astea, discuțiile cu Merck sunt mult mai avansate decât cele cu Pfizer, având în vedere că aceștia au publicat deja toate informațiile necesare despre pastilele lor, în situația în care Pfizer a prezentat doar părți din studiu, restul fiind încă secrete.

Mai multe țări vor achiziționa medicamentul Merck

Până în acest moment, Merck este prima companie din lume care autorizație de distribuire a pastilelor pe piață, aprobare dată de Marea Britanie pentru teritoriul lor. Aceștia au procurat aproximativ 480.000 de serii de tratamente cu pastila Merck, în timp ce au achiziționat doar 250.000 de serii de tratament de la Pfizer.

De asemenea, mai multe țări au rezervat tratamentul de la Merck, printre care Thailanda, Australia și Indonezia. Aceștia din urmă declarând că intenționează să cumpere aproximativ 1 milion de tratamente luna viitoare.

În ceea ce privește decizia Thailandei, aceștia au purtat discuții cu Merck încă din luna octombrie în vederea achiziționării a 200.000 de tratamente, însă poartă de asemenea negocieri și cu Pfizer.

Pentru anul 20222, atât Pfizer cât și Merck doresc să producă sute de mii de serii de tratament pentru anul 2022, cu posibilitatea intensificării pe parcurs.

Pastilele Lagevrio anti-COVID-19 distribuite în Marea Britanie

Pastilele Lagevrio, produse de compania Merck au primit aprobarea de la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente în luna octombrie dar și de la Agenția de reglementare a medicamentelor (MHRA), pentru a fi distribuite pe piață în vederea administrării în termen de minim cinci zile de la debutul primelor simptome de COVID-19. Astfel că, Marea Britanică este prima țară din lume care și-a dat acordul pentru ca medicii să poate prescrie aceste pastile, declarând faptul că în curând Serviciul Național de Sănătate va transmite modul în care acest tratament poate fi administrat.

De asemenea și Pfizer a anunțat că așteaptă aprobarea privind pastilele lor, pe care conform studiilor puse la dispoziție de ei, acest tratament ar putea întrece în eficacitate pe cel de la Merck. Acestă veste a adus a produs un impact și cazul acțiunilor companiei, acestea arătând o creștere cu 13%, adică cu până la 49,47 dolari, în timp acțiunile pentru Merck au scăzut cu 6%, mai exact cu până la 84,69 dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`