Prima pagină » Turism » Calatorii » Uniunea Europeană impune reguli tot mai stricte la frontiere pentru călătorii care vor să intre pe teritoriul blocului comunitar, în contextul pandemiei
Uniunea Europeană impune reguli tot mai stricte la frontiere pentru călătorii care vor să intre pe teritoriul blocului comunitar, în contextul pandemiei

Uniunea Europeană impune reguli tot mai stricte la frontiere pentru călătorii care vor să intre pe teritoriul blocului comunitar, în contextul pandemiei

02 feb. 2021, 14:57,
în Turism

UE aproape îşi închide graniţele. Mai exact, Uniunea Europeană impune reguli tot mai stricte la frontiere pentru călătorii care vor să intre pe teritoriul blocului comunitar. Pentru că noile tulpini ale coronavirusului au pus o presiune uriaşă pe sistemele medicale din mai multe ţări europene, restricţiile de călătorie au devenit astfel mai drastice.

Pentru regiunile unde au fost depistate noi variante de coronavirus, statele membre ar urma să impună carantina obligatorie şi teste suplimentare la sosire, recomanda Bruxellesul.

Uniunea Europeană impune reguli tot mai stricte la frontiere. Testul negativ pentru Covid, obligatoriu

Cele 27 de guverne din Uniunea Europeană au convenit luni să înăsprească restricţiile la frontiere pentru călătorii care intră în spaţiul blocului comunitar.

Printre măsuri se numără şi prezentarea unei dovezi privind testul negativ pentru COVID-19 care să fi fost efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.

Această cerinţă se va aplica şi călătorilor care vin în UE în cadrul unor deplasări considerate esenţiale, cum ar fi urgenţe de familie sau urgente profesionale.

Călătoriile neesenţiale sunt deja în marte parte interzise, cu excepţii în cazul cetăţenilor UE sau al membrilor familiilor acestora.

Recomandări din partea UE

În cazul în care testele pentru COVID înainte de plecare nu sunt posibile, călătorilor ar trebui să li se permită să efectueze astfel de teste la intrarea în blocul comunitar, conform recomandării.

Aceasta recomandare, care mai trebuie adoptată în scris, nu are caracter obligatoriu. Revine statelor membre să elaboreze propriile reglementări.

Până în prezent, numeroase ţări cer deja teste pentru COVID-19 înainte de plecare, între care Olanda şi Franţa.

Pentru regiunile unde au fost depistate noi variante de coronavirus, statele membre ar urma să impună carantina obligatorie şi teste suplimentare la sosire, conform recomandărilor.

În ultimele luni, UE a căutat să-şi coordoneze abordarea cu privire la restricţiile de călătorie, dar nu întotdeauna cu succes.

Norvegia şi-a închis graniţele

Încă de săptămâna trecută, în statul scandinav au fost anunţate măsuri dure. Astfel, începând cu data de 29 ianuarie, Norvegia a impus noi restricţii. Astfel, intrarea în ţară va fi permisă doar pentru persoanele care au cetăţenie norvegiană, cele care au domiciliul sau reşedinţa în această ţară, membrii de familie ai persoanelor care au reşedinţa în acest stat şi persoanele aflate în tranzit aeroportuar.

Noile restricţii sunt valabile până la data de 12 februarie, a informat Ministerul Afacerilor Externe (MAE), printr-un comunicat de presă.

Astfel, conform noilor restricţii cei care au în continuare acces pe teritoriul Norvegiei sunt: transportatorii profesionişti de mărfuri şi persoane; membrii echipajelor navale şi cei ai echipajelor aeriene; jurnaliştii şi alt tip de personal aflat în misiune pentru o instituţie media străină; persoanele care se deplasează în Norvegia din anumite motive, de exemplu pentru îngrijirea copiilor minori, pentru acordarea de îngrijire anumitor categorii de persoane vulnerabile sau din alte motive de asistenţă socială; persoanele care îşi desfăşoară activitatea în domenii sociale considerate critice; personalul medical din Suedia şi Finlanda care îşi desfăşoară activitatea în cadrul serviciului norvegian de sănătate şi îngrijire.

Comisia Europeană a cerut statelor membre să impună testarea PCR în cazul călătoriilor

Comisia Europeană a cerut zilele trecute tuturor statelor membre ale UE să aplice controale mai stricte la frontiere, cerând celor care intră din terţe tari să prezinte un test negativ la coronavirus efectuat prin metoda PCR cu maximum 72 de ore înainte de plecare, transmite dpa.

„Este nevoie de reducerea urgenţă a riscului de infectări legate de călătorii, pentru a reduce încărcarea sistemelor sanitar suprasolicitate”, a declarat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, referindu-se la ratele ridicate de infectare în multe state membre.

Cerinţa testării ar putea fi însoţită de carantină obligatorie de maximum două săptămâni şi ar trebui să fie obligatorie în acelaşi timp completarea unor formulare cu informaţii despre deplasările şi contactele celor care călătoresc, arata un comunicat de presă de la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`