Prima pagină » International » Uniunea Europeană face stocuri pentru urgențe nucleare, bacteriologice şi chimice

Uniunea Europeană face stocuri pentru urgențe nucleare, bacteriologice şi chimice

07 apr. 2022, 11:24,
în International

Uniunea Europeană, stocuri pentru urgenţe nucleare. Executivul blocului a anunţat miercuri, aprilie, crearea unui stoc, în valoare de 540 de milioane de euro, de medicamente şi echipamente menite să facă faţă urgenţelor nucleare, bacteriologice şi chimice. Această măsură este adoptată pe fondul temerilor tot mai mari legate de războiul Rusiei din Ucraina.

Uniunea Europeană stocuri pentru urgenţe nucleare, cladirea institutiei Uniunii Europene

Conform Uniunii Europene, în prima etapă va avea loc achiziţionarea de ”tablete de iodură de potasiu care pot fi folosite pentru a proteja oamenii de efectele nocive ale radiaţiilor”

Uniunea Europeană face stocuri pentru urgențe nucleare

Uniunea Europeană, stocuri pentru urgenţe nucleare. Stocul s-a anunţat a fi format din ”vaccinuri”, ”echipamente şi medicamente” pentru tratarea pacienţilor răniţi în timpul unor atacuri chimice, biologice, radiologice şi nucleare.

Conform Uniunii Europene, în prima etapă va avea loc achiziţionarea de ”tablete de iodură de potasiu care pot fi folosite pentru a proteja oamenii de efectele nocive ale radiaţiilor”. Comisia Europeană a precizat că aproximativ trei milioane de tablete de iod au fost deja livrate în Ucraina, cu ajutorul Franţei şi al Spaniei.

”Luăm măsuri concrete pentru a pregăti mai bine Europa pentru potenţiale ameninţări”, cu ”echipamente pentru urgenţe chimice, biologice sau nucleare”, a declarat Janez Lenarcic, comisarul european pentru gestionarea crizelor.

Din 24 februarie, de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, mulţi observatori au atras atenţia asupra riscului folosirii de arme nucleare sau chimice în conflict. Occidentalii au atras atenţia asupra faptului că Moscova ar putea folosi arme chimice în faţa rezistenţei acerbe din partea ucrainenilor, care au blocat avansarea forţelor ruse.

De asemenea, luptele din Ucraina au provocat temeri cu privire la siguranţa instalaţiilor nucleare, cum ar fi cele de la Cernobîl, locul celui mai grav accident nuclear din istorie în 1986, şi Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Totodată, Rusia şi-a plasat forţele nucleare în stare de alertă, după ce a avertizat Occidentul să nu intervină militar pentru a ajuta Ucraina.

Uniunea Europeană stocuri pentru urgenţe nucleare, tablete medicamente, fiole

Comisia Europeană a precizat că aproximativ trei milioane de tablete de iod au fost deja livrate în Ucraina, cu ajutorul Franţei şi al Spaniei

Armata rusă folosește crematorii mobile și ”brigăzi speciale”

Într-o altă ordine de idei, menționăm că potrivit unui comunicat al consiliului local din orașul Mariupol, rușii folosesc acum crematorii mobile și ”brigăzi speciale” pentru a șterge dovezile crimelor din oraș. În contextul în care Ucraina a acuzat deja armata rusă că a comis un ”masacru deliberat” asupra civililor la Bucea, un oraş la nord-vest de Kiev, precum şi alte ”orori” în regiuni de acum ”eliberate de invadator”, ceea ce a stârnit indignarea Occidentului şi a atras apeluri la sancţiuni suplimentare împotriva Moscovei.

Potrivit consiliului local din Mariupol, armata rusă foloseşte „brigăzi speciale” care adună şi incinerează cadavrele civililor ucişi. Informațiile au fost făcute public pe Twitter, după ce în urmă cu o zi au fost descoperite numeroase cadavre pe străzile din oraşul Bucea în apropiere de capitala Kiev după plecarea forţelor ruse.

„Ce se întâmplă în Mariupol e o tragedie pe care lumea nu a mai întâlnit-o de pe vremea lagărelor de concentrare naziste”, a spus primarul oraşului Mariupol, Vadim Boicenko. Tot oraşul nostru a devenit un lagăr al morţii”, a spus primarul oraşului Mariupol, Vadim Boicenko.

Totodată, precizăm că David Arahamia, unul dintre membrii delegației Ucrainei, a transmis în urmă cu câteva zile, că negocierile cu Rusia au avansat și a subliniat că se așteaptă confirmări scrise din partea Moscovei la chestiuni care au fost deja acceptate ca principiu, în timp ce Kremlinul a semnalat că discuţiile rămân complicate.

În contextul în care situația războiului din Ucraina ar putea să escaladeze, Uniunea Europeană face stocuri pentru urgențe nucleare, bacteriologice şi chimice.

Uniunea Europeană stocuri pentru urgenţe nucleare, medicamente colorate

Stocul s-a anunţat a fi format din ”vaccinuri”, ”echipamente şi medicamente” pentru tratarea pacienţilor răniţi în timpul unor atacuri chimice, biologice, radiologice şi nucleare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`