Prima pagină » Local » Unitățile de învățământ preuniversitar din Iași vor fi dotate cu materiale și echipamente de specialitate în valoare de peste 4.000.000 de lei
Unitățile de învățământ preuniversitar din Iași vor fi dotate cu materiale și echipamente de specialitate în valoare de peste 4.000.000 de lei

Unitățile de învățământ preuniversitar din Iași vor fi dotate cu materiale și echipamente de specialitate în valoare de peste 4.000.000 de lei

06 iul. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Local

Unitățile de învățământ preuniversitar din Iași vor fi dotate cu materiale și echipamente de specialitate. Consiliul Județean a lansat procedura de licitație

Potrivit informaților publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Consiliul Județean a publicat procedura de licitație ce are ca obiectiv contractarea unei firme care să furnizeze materiale și echipamente de specialitate. Acestea vor fi distribuite unităților de învățământ preuniversitar.

Unitățile de învățământ preuniversitar vor fi dotate cu materiale și echipamente de specialitate. Consiliul Județean caută firme pentru semnarea contractului

Procedura de licitație a fost lansată pe data de 3 iulie 2024, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice. Contractul are ca obiectiv „Furnizare materiale și echipamente de specialitate pentru atelierele de practică din unitățile preuniversitare învățământ profesional și tehnic”. Contractul are o valoare de 4.646.950 de lei, fără TVA. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până la data de 12 august 2024, ora 15.00.

Procedura de licitație este împărțită în 7 loturi. Primul lot se referă la contractarea serviciilor privind furnizarea și montarea materialelor și echipamentelor specifice dotării atelierelor de practică, alimentație publică, atelier industrie alimentară li turism. Prevederea bugetară este de 1.039.503,74 lei, fără TVA.

Cel de-al doilea lot are ca obiectiv furnizarea și montarea materialelor și echipamentelor specifice dotării atelierelor de practică, ateliere de mecanică, ateliere electrotehnică, electronică, electromecanică, a atelierelor de lăcătușărie generală, ansambluri mecanice, automobile și a atelierelor de mecanică și mecanic auto. Valoarea contractului este de 2.273.575,60 lei, fără TVA.

Al treilea lot se referă la furnizarea și montarea echipamentelor și a materialelor specifice atelierelor de practică, atelierelor de construcții, instalații și lucrări publice. Valoarea acestuia este de 201.195,47 lei, fără TVA.

Al patrulea lot include furnizarea și montarea materialelor și echipamentelor specifice dotării atelierelor de practică, a atelierelor de industrie textilă și pielărie dar și a celor de croitorie. Prevederea bugetară este de 925.173,26 lei, fără TVA.

Lotul cu numărul 5 are ca obiectiv contractarea serviciilor de furnizare și montare a echipamentelor specifice dotării atelierelor de practică și a atelierelor școlare de tehnici poligrafice. Valoarea acestuia este de 56.693,10 lei, fără TVA.

Lotul 6 se referă la contractarea serviciilor de furnizare și montare a echipamentelor specifice atelierelor de practică și a atelierelor școlare de tâmplărie. Acesta are o prevedere bugetară de 16.678,88 lei, fără TVA, iar ultimul lot, cel cu numărul 7, are ca obiectiv furnizarea și montarea echipamentelor specifice pentru atelierele școlare de estetică și igienă a corpului omenesc și de coafor. În cadrul acestui lot, prevederea bugetară este de 134.130,43 lei, fără TVA.

Investiția face parte din programul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare și a unităților conexe din județul Iași”

Proiectul cu titlul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din județul Iași” vizează achiziția de mobilier, materiale didactice, sportive şi echipamente digitale pentru unitățile de învățământ preuniversitar și unitățile conexe aflate în administrarea Consiliului Județean Iași, respectiv aflate în administrarea celor 72 de UAT-uri care au hotărât delegarea implementării proiectului.

„Marea majoritate a unităților de învățământ preuniversitar din județul Iași se confruntă încă cu dotări inadecvate, infrastructură precară ce nu îndeplinește standardele de calitate corespunzătoare și în multe cazuri suprasolicitată, cât și un nivel redus de adaptare la societatea digitală, aspecte ce favorizează, perpetuarea inechității, reducerea atractivității școlilor din mediu rural și scăderea calității actului educațional. Investițiile din ultimii 5 ani au fost făcute punctual, cu impact local, fără a oferi o structură solidă procesului de reabilitare, dotare și modernizare a unităților de învățământ la nivel județean”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Vor fi achiziționate echipamente IT (atât hardware, cât și software), necesare pentru dezvoltarea competențelor digitale, asigurarea cu mobilier adecvat și materiale didactice moderne a sălilor de clasă, a laboratoarelor de specialitate, a cabinetelor didactice și de specialitate și a atelierelor de practică.

Unitățile de învățământ preuniversitar din Iași vor fi dotate cu materiale și echipamente de specialitate. Consiliul Județean a lansat procedura de licitație, aceasta are o valoare de peste 4 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *