Dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, a transmis astăzi, 9 aprilie 2021, faptul că unitatea mobilă de Anestezie şi Terapie Intensivă adusă de la Botoşani la Iaşi este operaţionalizată şi gata să primească primii pacienţi.
Astfel, 3 pacienţi din Bucureşti vor fi internaţi în secţia ATI mobilă de la spitalul ieşean.
„Bună dimineaţa. Aşa cum am promis, în mai puţin de două săptămâni, unitatea mobilă de terapie intensivă este operaţionalizata, gata să admită şi să îngrijească pacienţi. Începând din această după-amiază vom admite primii pacienţi, inclusiv 3 pacienţi din Bucureşti. În acest demers, am avut sprijinul susţinut al Consiliului Judeţean, prin preşedintele Costel Alexe, primăria Iaşi, prin domnul primar Mihai Chirica, prefectura Iaşi, prin domnul prefect Marian Grigoras, ISU Iaşi prin domnul colonel Ionut-Ciprian Gradinaru, DSP Iaşi prin domnul Dr. Vasile Cepoi şi a tuturor unităţilor din subordinea acestora. Această unitate va fi într-adevăr ” gură de oxigen” de care sistemul medical ieşean avea nevoie”, a transmis dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.
Echipa medicală care se va ocupa de îngrijirea pacienților care vor fi internați la secția ATI mobilă este compusă din 9 cadre medicale.
Ionuț Grădinariu, despre solicitarea de transport a unității mobile ATI de la Botoșani la Iași
Ionuț Grădinariu, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, a transmis că unitatea mobilă de Terapie Intensivă Mobilă de la Botoșani care a fost montată la Iași are o capacitate de zece paturi. Aceste locuri vin ca „o gură de aer” pentru medicii ieșeni, dar și pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.
„Unitatea de Terapie Intensivă mobilă din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență a județului Iași, care este actual poziționată în județul Botoșani la Spitalul Județean Botoșani, are o capacitate de zece paturi de Terapie Intensivă. Fiind o unitate mobilă, ea poate funcționa autonom, dar este indicat pentru a evita anumite fluctuații de tensiune și alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor, aceasta să fie cuplată la rețeaua de fluide medicale a spitalului și la rețeaua de energie electrică a spitalului.
În cadrul ședințelor desfășurate la prefectură, DSP-ul, în urma analizei situației cu paturi ATI la nivelul județului Iași a făcut o solicitare către comitetul Național pentru Situații de Urgență în vederea relocării acestei unități mobile de la Botoșani la Iași.”, a transmis Ionuț Grădinariu, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași.