Prima pagină » Local » Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” va fi dotată cu un echipament unic în Iași
Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” va fi dotată cu un echipament unic în Iași

Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” va fi dotată cu un echipament unic în Iași

31 iul. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” va fi dotată cu un echipament unic în Iași. Este vorba de un sistem pneumatic ce trebuie să conecteze zona laboratoarelor cu UPU, astfel încât transportul probelor pentru analize să se realizeze cu maximă eficienţă.

Echipament unic în Iași, pentru Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria”

Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria”, aflat în subordinea Consiliului Județean Iași, va fi dotat cu un sistem pneumatic ce trebuie să conecteze zona laboratoarelor cu UPU, astfel încât transportul probelor pentru analize să se realizeze cu maximă eficiență. Necesarul de transport este considerabil, zilnic fiind deplasate în interiorul spitalului cantități mari de eșantioane pentru analize, medicamente, probe de sânge, poșta internă și externă, lenjerii, alimente sau deșeuri. Toate acestea se transportă manual în prezent, necesitând un număr mare de angajați. Sistemul de Transport Pneumatic va avea un impact deosebit asupra securității muncii și eficienței operaționale, limitând propagarea microbilor, virusurilor și bacteriilor și scurtând timpul de manipulare a eșantioanelor urgente până la câteva zeci de secunde. Investiția în sistemul de poștă pneumatică a fost aprobată de plenul Consiliului Județean în ședința din 24 iulie 2024.

Consiliul Județean Iași anunță noi investiții în dotarea Spitalului Clinic de Copii „Sf. Maria” și a Unității de Primiri Urgențe

Prin obiectivul de investiții „Extindere și dotare Unitate Funcţională Regională de Urgență în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria» Iaşi”, consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind suplimentarea listei de dotări cu paturi de terapie intensivă, mobilier medical (dulapuri medicaţie), mobilier (birouri, scaune, vestiare medici, bănci hol aşteptare, tablă magnetică amfiteatru, catedră amfiteatru etc.), precum şi tehnică de calcul (calculatoare, imprimante), maşină de spălat pardoseli, dotări spaţiu joacă copii (TV, mochetă, jocuri/jucării).

„În urma ședinței ordinare din această lună, reușim să facem noi pași procedurali în ceea ce privește dotarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria», ca urmare a investițiilor realizate de Consiliul Județean Iași în acest mandat. Analizând situația actuală, luăm act de nevoile reale pentru o bună funcționare și pentru asigurarea continuă a activității la cele mai înalte standarde.  Totodată, am aprobat și parteneriatul dintre Asociația Metropolitană de Transport Public Iași și CNCF CFR S.A., precum și a protocolului de implementare a proiectului «Extinderea Transportului Terestru prin dezvoltarea serviciilor de tren urban și metropolitan în Zona Metropolitană Iași». Odată publicat în Monitorul Oficial Ordinul de Ministru prin care proiectul Iașului completează lista oficială de proiecte similare de la nivel național, continuăm toate demersurile pentru a putea trece cât mai repede la etapa realizării studiului de fezabilitate”, a menționat Marius Sorin Dangă, vicepreședintele Consiliului Județean Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *