Ateneul Național din Iași continuă unul dintre cele mai interesante și originale proiecte de promovare a instituției în România. Totul pleacă de la Turneul Național „Unire prin Cultură”. Acesta este aproape de atingerea obiectivelor propuse, tocmai în „Stagiunea celor 100 de ani”
Ateneul Național din Iași continuă proiectul intitulat sugestiv „Unire prin Cultură”. În acest context, după ce în 80 de localități din România a performat echipa actorilor Ateneului ieșean, activitatea continuă tocmai pentru a produce și mai multe efecte în „Stagiunea celor 100 de ani”. „Acesta este de a juca în toate județele țării și în cel puțin 100 de localități din România”, a transmis Andrei Apreotesei, managerul Ateneului. Astfel, în intervalul 11-19 octombrie 2019, publicul se va putea bucura prin spectacole de calitate cu piese de teatru pentru copii și adulți.
Spectacolele Ateneului, în fața publicului din orașe importante
Pe acest plan, în 14 localități din țară, reprezentațiile marca Ateneului vor încânta mii de români. „Printre care se numără: Siret, Baia Mare, Bistrița, Aiud, Reghin, Toplița, Cluj, Reșița, Caransebeș, Timișoara, Deva, Drobeta Turnu-Severin, Motru și Sfântu Gheorghe”, a mai completat Apreotesei. Spectacolele care vor putea fi urmărite sunt: „Aventuri cu dl. Goe” (regia Iulian Ioan Sandu), „Comedie cu olteni (regia Ovidiu Cuncea) și „Éram și Éra” (regia Ovidiu Ivan). De precizat că, în ultimii ani, o asemenea inițiativă nu a mai fost derulată. Mai mult, programul Turneului Național „Unire prin Cultură” se află la cea de-a VII-a etapă, doar în anul 2019. Scenele unde sunt programate spectacolele sunt, printre altele, Palatul Culturii – Bistrița, Teatrul „Ararat” – Baia Mare, Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară” – Reghin, Cinema „Florin Piersic” – Cluj-Napoca, Casa de Cultură „George Suru” – Caransebeș sau Casa Tineretului – Timișoara.