Prima pagină » Sanatate » Unguente naturiste pentru hernie de disc. Cum se prepară și cât sunt de eficiente

Unguente naturiste pentru hernie de disc. Cum se prepară și cât sunt de eficiente

23 iun. 2022, 14:24,
în Sanatate

Există numeroase unguente pentru hernie de disc în farmacii, dar cele mai bune sunt unguentele făcute în casă. Preparate din ingrediente naturale, acestea sunt foarte eficiente și nici nu provoacă reacții adverse.

Hernia de disc reprezintă o afecțiune caracterizată de deteriorarea unui disc intervertebral, fapt ce permite ieșirea în afară a conținutului gelatinos elastic al nucleului pulpos. Un disc herniat poate să provoace dureri, amorțeală și slăbiciune la nivelul mâinilor sau picioarelor. Aceste simptome nu apar la toate persoanele care se confruntă cu hernie de disc.

Printre factorii de risc care pot determina apariția herniei de disc se află greutatea în exces (kilogramele în exces pun presiune pe coloana vertebrală), anumite meserii (efortul fizic crescut duce la probleme ale coloanei vertebrale) sau factorii genetici (sunt persoane care au o predispoziție genetică față de această afecțiune).

hernie de disc pe o coloană vertebrală din plastic

Hernia de disc reprezintă o afecțiune caracterizată de deteriorarea unui disc intervertebral, fapt ce permite ieșirea în afară a conținutului gelatinos elastic al nucleului pulpos.

Unguente naturiste pentru hernie de disc

Hernia de disc se tratează, de regulă, cu medicamente antiinflamatoare și miorelaxante. Acestea trebuie administrate cu precauție de către persoanele vârstnice, deoarece pot crește tensiunea arterială. În cazul în care tratamentul medicamentos nu funcționează, este necesară intervenția chirurgicală.

Dacă hernia de disc are o formă ușoară, puteți apela la ajutorul unui unguent preparat din ingrediente naturale. Este vorba despre unguentul cu rășină de brad, un remediu naturist pe bază de plante. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați rășină de brad, care să nu aibă impurități, cu ceară de albine, în cantități egale. Amestecul se încălzește la foc mic și se întinde pe o fâșie de pânză curată. Se aplică pe locul dureros și se lasă să acționeze câteva ore sau, și mai bine, pe tot parcursul nopții. Rolul acestui unguent este de a ameliora durerea și de a calma zona afectată.

Foarte bun este și uleiul de ricin. Încălziți o ceașcă de ulei de ricin la cuptorul cu microunde sau într-un ibric, apoi îmbibați o cârpă curată în ulei. Acoperiți-vă zona afectată cu această cârpă și pune-ți un prosop curat peste ea. Lăsați uleiul de ricin să pătrundă în piele și bucurați-vă de proprietățiele sale antiinflamatoare. Acest ulei cald va ameliora durerea și va crea o senzație de confort.

rășină de brad

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați rășină de brad, care să nu aibă impurități, cu ceară de albine, în cantități egale.

Alte remedii pentru hernia de disc

Durerile provocate de hernia de disc pot fi diminuate cu ajutorul remediilor pe bază de ceapă, hrean, urzică și ciuboțica-cuculului.

Pentru leacul cu ceapă, mărunțește un bulb proaspăt și aplică-l local, sub formă de cataplasmă. De asemenea, ceapa se poate pune la macerat (o ceapă mijlocie) în 100 de mililitri de vin, oțet sau țuică și se lasă să stea opt zile. Apoi, lichidul strecurat se aplică local, de mai multe ori pe zi.

Rădăcina de hrean se rade, se umezește cu alcool și se aplică pe locul dureros. Poate provoca usturimi, astfel că trebuie ținută atât timp cât suportați. Acest remediu este excelent în ceea ce înseamnă refacerea circulației sau activarea circulației sângelui.

Eficient este și leacul cu urzică. Aveți nevoie de două lingurițe de plantă mărunțită și de 250 de mililitri de apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute, după care se strecoară. Pentru calmarea durerilor, se aplică comprese calde sau se pot face băi.

Nu în ultimul rând, ciuboțica-cucului poate face minuni. Se pun două lingurițe de rădăcină mărunțită în 100 de mililitri de alcool. Se lasă la macerat 8-10 zile, agitând în fiecare zi, după care se strecoară. Se realizează comprese, care se aplică pe zona dureroasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *