Prima pagină » Sanatate » Unguent pentru vărsat de vânt. Cum să calmezi disconfortul cauzat de erupțiile cutanate?

Unguent pentru vărsat de vânt. Cum să calmezi disconfortul cauzat de erupțiile cutanate?

02 mai 2023, 10:48,
în Sanatate

O erupție de varicelă poate fi calmată cu ajutorul unui unguent pentru vărsat de vânt. Medicul poate prescrie unguente speciale pentru varicelă pentru a ameliora starea pacientului, a preveni complicațiile și a accelera recuperarea. Varicela este o boală cauzată de un virus din familia Herpesviridae care se transmite prin picături în aer.

Principalele simptome ale varicelei sunt febră moderată, simptome de intoxicație și infectarea pielii și a mucoaselor sub forma unei erupții cutanate papule și vezicule. Boala este insidioasă. Vă puteți infecta de la o persoană la care nici măcar nu au apărut încă semne vizibile de varicelă sub forma unei erupții pe piele. Dar tocmai aceste vezicule și provoacă multe probleme pacienților, disconfort sub formă de  mâncărimi și iritații. Pentru a scăpa de disconfort și pentru a preveni complicațiile, medicul poate prescrie medicamente externe speciale, unguente și creme.

Unguent pentru vărsat de vânt. Lista celor mai bune remedii

În funcție de scopul pe care îl urmăriți, merită să alegeți remediul potrivit. Dacă vă chinuiți de mâncărime, iar mâna însăși se întinde pentru a zgâria bășicile odioase, aveți nevoie de antihistaminice. Un unguent antiviral poate fi folosit pentru a ajuta organismul să facă față bolii. Iar dacă vreți să vă recăpătați mai repede pielea netedă, aveți nevoie de un unguent uscător. Dar este important să realizezi că niciun unguent nu te poate vindeca de varicelă. Este doar un tratament simptomatic.

Toate medicamentele au efecte secundare și contraindicații. Materialul nostru este o prezentare generală și nu acționează ca un ghid. Cereți sfatul medicului dumneavoastră înainte de a cumpăra orice unguent. Conform ghidurilor clinice, unguentele cu mupirocin pot fi prescrise pentru varicelă. Acesta este un antibiotic cu spectru larg, care, în funcție de concentrația sa, inhibă sau provoacă moartea bacteriilor patogene.

Unguentele cu mupirocin sunt utilizate pentru a trata zonele de piele cu erupții cutanate pentru a preveni infecția bacteriană sau pentru a controla germenii dacă infecția a apărut deja. Produsul este absorbit prin pielea afectată și excretat într-o formă inactivă.

Unguente cu proprietăți antivirale și imunomodulatoare

Unguentele cu componente antivirale și imunomodulatoare pot fi utilizate ca terapie adjuvantă la pacienții cu varicelă. Medicamentele cu aciclovir sunt active împotriva virusurilor herpetice care provoacă varicela. Aciclovirul deteriorează ADN-ul virusului și interferează cu reproducerea acestuia, ceea ce accelerează eliminarea infecției din organism.

Unguentele cu aciclovir sunt contraindicate dacă sunteți hipersensibil. Atunci când sunt utilizate, acestea pot provoca arsuri, mâncărimi și reacții alergice locale. Unguentele cu imunomodulatori, cum ar fi acidul glicirizic, activează imunitatea locală pentru a lupta împotriva virusurilor și au, de asemenea, efecte antimicrobiene și antiinflamatorii. Astfel de unguente nu ar trebui să fie folosite de copii, femei însărcinate și persoane cu intoleranță individuală.

Un unguent pentru vărsat de vânt este extrem de eficient pentru calmarea erupțiilor cutanate care cauzează disconfort și pot fi o poartă de intrare pentru infecții bacteriene și fungice. În acest caz, va dura mai mult timp pentru a se vindeca. Unguentele, cremele și preparatele lichide care conțin oxid de zinc și calamina sunt folosite pentru a accelera vindecarea. Acestea au un efect astringent, adsorbant și dezinfectant, ajută la calmarea pielii iritate, usucă erupțiile cutanate, reduc inflamația și previn apariția pustulelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *