Prima pagină » Sanatate » Unguent pentru sindromul picioarelor neliniștite. Ce trebuie să conțină un remediu cu adevărat eficient

Unguent pentru sindromul picioarelor neliniștite. Ce trebuie să conțină un remediu cu adevărat eficient

24 mai 2022, 18:31,
în Sanatate

Pentru a trata un disconfort este indicat să aplici un unguent pentru sindromul picioarelor neliniștite. Din păcate, pastilele și tot felul de suplimente alimentare duc foarte rar la dispariția disconfortului, iar pacienții care suferă de sindromul picioarelor neliniștite sunt nevoiți să caute în mod independent modalități și mijloace de combatere a bolii.

Din păcate, primele semne ale bolii trec adesea neobservate din cauza simptomelor ușoare. Faptul că senzațiile nu sunt adesea asociate cu durerea joacă, de asemenea, un rol. Există o ușoară furnicătură în mușchii gambei, zvâcnirea involuntară a picioarelor în timpul somnului, piele de găină, senzație de strângere sau de spargere, precum și mâncărime și arsură, în timp ce nu există zone de roșeață sau iritație pe piele. Cel mai adesea, simptomele sunt bilaterale, dar există și excepții când pacienții sunt deranjați de disconfort la un singur picior. De asemenea, uneori, aceste simptome pot semnala și poliartrita reumatoidă. În cazul în care bănuiți o afecțiune este bine să mergeți la medic pentru a primi un tratament aferent afecțiunii.

grafica femeie care se tine de picior din cauza disconfortului

Sindromul picioarelor neliniştite nu este atât de inofensiv pe cât ar părea la prima vedere

Sfaturi utile din partea specialiștilor pentru a calma afecțiunea

Sindromul picioarelor neliniștite nu este atât de inofensiv pe cât ar părea la prima vedere. Simptomele apar doar în repaus și dispar instantaneu odată cu mișcarea, ceea ce determină adesea pacienții să sară din pat noaptea și să se plimbe prin cameră. Prin urmare, lipsa somnului, iritabilitate, dureri de cap, proasta dispoziție, somnolență în timpul zilei, scăderea atenției semnalează necesitatea unui tratament.

Majoritatea pacienților cu sindrom ușor de picior neliniştit nu au nevoie de medicamente. O serie de recomandări simple vă vor ajuta să faceți față bolii. Printre acestea se numără activitate fizică moderată pe picioare cu 2-3 ore înainte de culcare. Principalul lucru este să nu exagerați, deoarece acumularea de acid lactic în exces în mușchi poate agrava simptomele.

femeie care se tine de picioarele ei nelinistite

Unul dintre remediile eficiente care ajută perfect la manifestarea primelor simptome ale bolii, de regulă, mâncărime și senzații de arsură este unguentul-spumă cu hialuron

Foarte benefică este frecarea intensivă a mușchilor gambei înainte de a merge la culcare timp de 10-15 minute, băi de contrast pentru picioare, precum și limitarea aportului de cafea și băuturi energizante cu cofeină.

Uneori, simptome similare cu sindromul picioarelor neliniștite apar atunci când nu există un aport insuficient de lichide. Conform recomandărilor medicilor, este necesar să bei aproximativ 2 litri de apă curată pe zi. Un efect excelent se observă și atunci când se utilizează agenți externi, geluri sau unguente venotonice, spray-uri cu mentol, unguente pentru îngrijirea picioarelor care conțin ingrediente medicinale active. În cazul în care administrați bromhexin este bine să întrebați de medic dacă medicamentul poate fi combinat și cu altele.

Unguent pentru sindromul picioarelor neliniștite. Remediul din hialuron care te va scăpa de disconfort

Unul dintre remediile eficiente care ajută perfect la manifestarea primelor simptome ale bolii, de regulă, mâncărime și senzații de arsură este unguentul-spumă cu hialuron. Cel mai eficient produs este cel care inclue în compoziția sa hialuron, ulei de sâmburi de piersici, hidroviton și pantenol.

femeie care se tine de piciorul ei

Componentele sunt selectate în așa fel încât să prezinte un efect sinergic

Componentele sunt selectate în așa fel încât să prezinte un efect sinergic. Deci, acidul hialuronic normalizează schimbul de umiditate, promovează regenerarea țesuturilor și îmbunătățește circulația sângelui în capilare.

Uleiul de sâmburi de piersici se obține prin presare directă la rece, datorită căreia toate substanțele și vitaminele biologic active sunt pe deplin conservate în el. Un astfel de unguent conține o cantitate mare de aminoacizi de origine vegetală și uree.

Pantenolul este un adevărat concentrat de vitamine solubile în apă. Fără cunoștințe profunde de biochimie, este destul de dificil de înțeles mecanismul de acțiune al remediului. Însă, este suficient ca, cu utilizarea regulată, un efect pozitiv să fie observat după câteva săptămâni.

Remediul cu hialuron este un unguent pentru sindromul picioarelor neliniștite foarte eficient. De asemenea, acesta are și o textura ușoara plăcută, la aplicarea pe piele se absoarbe foarte repede fară a lăsa pelicula grasă. Aplicați zilnic la culcare, după un duș sau o baie de picioare. Dacă simptomele nu dispar cu utilizarea prelungită, nu va fi de prisos să consultați un medic. Este posibil să aveți nevoie de un curs de tratament cu numirea de medicamente sau proceduri de fizioterapie sau reflexoterapie.

persoana care maseaza picioarele unei persoane

Este posibil să aveți nevoie de un curs de tratament cu numirea de medicamente sau proceduri de fizioterapie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *