Prima pagină » Sanatate » Unguent de brusture cu plante culese din natură. Persoanele cu mâini aspre și uscate nu vor mai dori să folosească altceva
Unguent de brusture cu plante culese din natură. Persoanele cu mâini aspre și uscate nu vor mai dori să folosească altceva

Unguent de brusture cu plante culese din natură. Persoanele cu mâini aspre și uscate nu vor mai dori să folosească altceva

07 nov. 2023, 13:45,
BZI.ro, în Sanatate

Orice persoană care se confruntă cu mâini uscate și aspre va iubi acest unguent pentru mâini făcute în casă. Este ușor de făcut și îl poți personaliza în funcție de nevoile tale. Nu vei mai cumpăra creme de la magazin atunci când vei vede cât de ușor este să îți prepari propriul unguent.

Poți chiar să-ți pregătești propriile uleiuri infuzate cu brusture și coada șoricelului pentru a le folosi în aceste rețete. Plantele sălbatice sunt comune și pot fi culese chiar din curtea sau grădina ta. Sunt gratuite și au proprietăți vindecătoare minunate pentru pielea noastră. Poți folosi și uleiuri esențiale cu proprietăți vindecătoare suplimentare, dacă le ai la îndemână.

Cum să îți faci propriul unguent de brusture pentru mâini

Pentru a prepara baza acestui unguent aveți nevoie de 2 căni de brusture și coada șoricelului uscate, 1 cană de ulei de cocos, 1-2 lingurițe de ulei de vitamina E (opțional) și uleiuri esențiale la alegere (opțional). Folosește brusture și coada șoricelului deshidratate pentru a infuza uleiul de cocos. Va trebui să încălzeșți uleiul de cocos împreuna cu plantele uscate pentru a extrage proprietățile vindecătoare din acestea. Odată ce uleiul este pregătit, strecoară-l printr-o sită sau o pânză subțire și curată. Strânge panza bine pentru a strecura tot uleiul. Vei obține un pic mai puțin de o cană, în funcție de cât de bine presezi uleiul din plante.

În timp ce uleiul este încă lichid, poți adăuga vitamina E și uleiurile esențiale, amestecă și toarnă în recipiente sau borcane. Pe măsură ce uleiul de cocos se răcește, se va întari, formând un unguent minunat pentru mâini. Asigură-te că ai identificat corect plantele înainte de a le folosi. Culegerea acestora din natura vine cu un anumit risc și este indicat să folosești un ghid pentru plante sălbatice. Încearcă plantele pe o mică porțiune de piele pentru a vedea dacă ai o reacție alergică.

Modul de preparare a acestui unguent reparator

Rețetă pentru unguentul de mâini implică 1 cană de ulei de cocos (și de migdale sau de măsline funcționează bine) infuzat cu plante uscate de brusture și coada șoricelului, 4 lingurițe de granule de propolis, 4 lingurițe de unt de cacao sau unt de shea, 1 linguriță de ulei de vitamina E, 20 de picături de ulei esențial de mentă (opțional – proprietăți analgezice), 10 picături de ulei esențial de arbore de ceai (opțional – proprietăți antifungice), 5-6 picături de ulei esențial de oregano (opțional – proprietăți antibacteriene), 5-6 picături de ulei esențial de bergamotă (opțional – proprietăți de ridicare a stării de spirit).

Umple un vas cu aproximativ 5 cm de apă și pune o tavă de deasupra, la bain-marie. Plasează vasul cu apa pe un aragaz și pornește focul la minim. Adaugă granulele de propolis și uleiul de cocos în tava de deasupra și topește-le. Oprește focul, dar lasă tava pe aragaz. Adaugă uleiul infuzat cu plante și uleiul de vitamina E, și amestecă. Propolisul se poate coagula dacă se adaugă uleiul rece. Dacă nu se topește după câteva minute, reaprinde focul la minim și amestecă până când se topește propolisul. Adaugă uleiurile esențiale dacă dorești, și amestecă. Toarnă în borcane mici sau alte recipiente, și lasă să se răcească înainte de a pune capacele.

Borcanele cu unguent de brusture pentru mâinii sunt niște cadouri minunate pentru persoanele cu mâini uscate și aspre, dar este important să verifici dacă destinatarul are alergii la anumite plante. Dacă dorești săper sonalizezi unguentul, încearcă să folosești alte uleiuri esențiale cu mirosul și proprietățile dorite.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *