Prima pagină » Sanatate » Unguent cu antibiotic pentru răni deschise: Ce trebuie să știți despre procesul de vindecare

Unguent cu antibiotic pentru răni deschise: Ce trebuie să știți despre procesul de vindecare

21 ian. 2022, 10:16,
în Sanatate

Un unguent cu antibiotic pentru răni deschise este folosit de cele mai multe ori pentru a accelera procesul de vindecare a rănilor. Tipul acesta de produs acționează împotriva bacteriilor, virusurilor sau a altor agenți infecțioși care ajung în rana deschisă din mediu.

Atunci când avem de-a face cu o rană deschisă, trebuie să o dezinfectăm cât mai rapid și să o acoperim în totalitate, folosind plasturi, comprese sterile, leucoplast sau bandaje sterile.

o persoana care pandajeaza o mana pe fundal alb

Atunci când avem de-a face cu o rană deschisă, trebuie să o dezinfectăm cât mai rapid

De asemenea, pe lângă un unguent cu antibiotic pentru răni deschise, putem folosi și medicamente împotriva durerii. Acestea pot fi luate cu scopul de a reduce umflătura, dar și durerile, în special pentru rănile care sunt severe sau infectate.

Unguent cu antibiotic pentru răni deschise: Ce recomandă medicii

Atunci când vine vorba de răni deschise, medicii recomandă un tratament care să fie îndreptat către restaurarea celulelor și țesuturilor degradate. Este necesar ca unguentul cu antibiotic pentru răni deschise să fie folosit la câteva zile după vătămare, deoarece la început fiind bine să se aplice alte remedii de vindecare a rănilor.

De cele mai multe ori, medicii recomandă pacienților să folosească unguente antibiotice pentru răni deschise, precum baneocină, levomecol, eplan.

un cot cu lovituri si rani deschise

Este important să nu fie rupte crustele formate recent

Aceste unguente sunt indicate pentru ulcere, arsuri, eczema, răni de presiune, mușcături de piele și alte complicații ale pielii.

Medicii recomandă aceste unguente, deoarece au efect antiinflamator, antimicrobian și promovează, totodată, repararea țesuturilor. Pe lângă acest lucru, unguentul cu răni deschise parcurge în cele mai profunde straturi ale țesutului și reușește să nu deterioreze membranele celulare, contribuind la procesele de reparare din țesuturi.

În ceea ce privește dozarea și administrarea unguentului cu antibiotic pentru răni deschise, trebuie să se aplice un strat subțire, topic pe rană. Această procedură trebuie să fie repetată de mai multe ori pe zi, iar durata tratamentului depinde de cât de severe sunt daunele. Când vine vorba de răni adânci de pe locul deteriorat, se recomandă un șervețel de tifon de unguent îmbibat. Pansamentele trebuie efectuate zilnic, până când rana nu mai este severă.

un picior bandajat

Unguentul cu antibiotic pentru răni deschise este necesar pentru a accelera procesul de vindecare a rănilor

Cel mai frecvent unguent pentru răni deschise este Pantenol, care conține o mulțime de vitamine și restaurează cu succes țesutul.

Pe lângă acest unguent cu antibiotic, Baneocin reușește să distrubă în totalitate microbii, având două antibiotice, care au un efect bactericid puternic. El este potrivit pentru rănile deschise, arsuri, leziuni profunde, dar este, de asemenea, utilizat și după intervențiile chirurgicale pentru a trata articulațiile

Cum trebuie îngrijite rănile deschise

Când vine vorba de îngrijirea rănilor deschise, persoanele în cauză trebuie să se asigure că au trecut prin câteva etape importante. În primul rând, este important ca sângerarea să fie oprită, acest lucru se face prin apăsarea rănii cu un prosop sau pandaj. De menționat că presiunea nu trebuie să fie foarte puternică.

Un al doilea pas este curățarea rănii. Acest lucru se face sub jetul de apă și dacă există corpuri străine, precum bucăți de sticlă sau pietre, ele trebuie scoase. Persoanele care au răni deschise trebuie să usuce leziunile prin tamponarea cu o compresă.

doua degete de la mana bandajate

Rana trebuie dezinfectată imediat, folosind dezinfectanți recomandați de medic

Rana trebuie dezinfectată imediat, folosind dezinfectanți recomandați de medic sau de un farmacist. După acești pași, trebuie să se aplice unul dintre unguentele cu antibiotic recomandat de medic, astfel riscul ca bandajul să se lipească de rană este redus.

În final, trebuie să se aplice un leucoplast sau o compresă sterilă, iar acestea trebuie schimbate la un interval de timp, pentru ca rana deschisă să fie curată.

În ceea ce privește regulile pentru o vindecare rapidă, este important să nu fie rupte crustele formate recent, iar pielea să fie protejată chiar și de razele soarelui. Când vine vorba de alimentație, pacientul trebuie să mănânce echilibrat și sănătos.

persoana care mananca biscuiti in fata unui frigider

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`