Prima pagină » Sanatate » Unghii încarnate. Este incredibil ce ți se poate întâmpla dacă nu tratezi acest deranj la timp

Unghii încarnate. Este incredibil ce ți se poate întâmpla dacă nu tratezi acest deranj la timp

20 sept. 2023, 15:00,
în Sanatate

Unghiile încarnate sunt o afecțiune comună a unghiilor în care marginile sau colțurile unghiei cresc în piele, cauzând disconfort și adesea inflamație. Ele pot apărea la orice unghie, dar sunt mai frecvente la degetele mari de la picioare. Unghiile încarnate pot provoca durere, roșeață, umflături și pot fi supuse infecției dacă nu sunt tratate corect.

Pentru a face tăierea acestora mai suportabilă și pentru a reduce riscul de încarnare, înmuiați piciorul în apă caldă timp de 15-20 de minute. Acest lucru va înmuia unghia și va face mai ușor să o tăiați sau să o îndepărtați. Tăiați unghiile drept, nu în curbă. Evitați tăierea colțurilor și lăsați marginea liberă a unghiei să se extindă peste pielea degetului.

Unghii încarnate. Reguli de urmat pentru îngrijirea acestora și reducea bolii

Atunci când suferiți de unghii încarnate este bine să evitați încălțăminte strâmtă sau pantofi care exercită presiune pe degete, deoarece acest lucru poate agrava unghiile încarnate. Optați pentru încălțăminte confortabilă și bine potrivită.

Nu încercați să trageți sau să smulgeți bucăți de unghie încarnate, deoarece acest lucru poate agrava situația și poate provoca leziuni sau infecții. Dacă aveți o unghie încarnată severă sau recurentă, este important să consultați un medic sau un specialist, cum ar fi un dermatolog sau un chirurg, pentru tratament. Aceștia pot efectua proceduri pentru îndepărtarea sau corectarea unghiilor încarnate și vă pot oferi sfaturi pentru gestionarea lor.

Nu utilizați instrumente ascuțite pentru a încerca să îndepărtați singuri o unghie încarnată, deoarece acest lucru poate fi periculos și poate agrava problema. În cele din urmă, prevenirea este întotdeauna cea mai bună abordare. Prin urmarea unor măsuri preventive și prin acordarea atenției corecte îngrijirii picioarelor, puteți reduce riscul de a dezvolta unghii încarnate.

Cât de periculoasă este această problemă? Remedii naturiste pentru calmarea disconfortului

Unghiile încarnate pot fi dureroase și inconfortabile, dar, în general, nu sunt periculoase. Cu toate acestea, pot deveni o problemă mai mare dacă nu sunt tratate corect sau dacă apar complicații, cum ar fi infecții. Infecțiile asociate unghiilor încarnate pot provoca roșeață, umflături, secreție de puroi și durere crescută, iar în cazuri rare, pot necesita tratament medical.

Dacă aveți o unghie încarnată și doriți să încercați remedii naturiste pentru a ameliora simptomele, există câteva opțiuni. Înmuiați piciorul afectat în apă caldă timp de 15-20 de minute de mai multe ori pe zi. Acest lucru poate ajuta la reducerea inflamației și la înmuierea unghiei.

Pământul de Fuller este un remediu tradițional pentru unghiile încarnate. Faceți o pastă subțire din pământ de Fuller și apă și aplicați-o pe unghia afectată, apoi acoperiți cu un bandaj. Lăsați-o să se usuce și să se întărească, apoi îndepărtați bandajul. Acest lucru ar trebui să facă mai ușor să tăiați sau să îndepărtați unghia.

Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii și este un remediu perfect pentru unghii încarnate. Puteți aplica ulei de arbore de ceai diluat pe zona afectată pentru a ajuta la prevenirea sau tratarea infecțiilor. Introduceți o bucată subțire de pânză sau ață dentară sub marginea unghiei afectate pentru a ridica ușor unghia de pe piele și a preveni încarnarea mai adâncă. Faceți acest lucru cu grijă și nu forțați pânza prea tare, pentru a evita leziuni suplimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *