Prima pagină » Sanatate » Unghie încarnată tratament acasă. Cum să oprești la timp procesul de deformarea a plăcii

Unghie încarnată tratament acasă. Cum să oprești la timp procesul de deformarea a plăcii

10 iun. 2022, 10:35,
BZI.ro, în Sanatate

Din moment ce suferi de o unghie încarnată trebuie să aplici un tratament acasă. Unghia încarnată reprezintă deteriorarea rolului de piele cu placa unghiei. Primele simptome creează doar un disconfort ușor, dar dezvoltarea ulterioară a patologiei poate duce la intervenție chirurgicală.

Dacă într-un stadiu incipient o unghie încarnată este adesea văzută numai de un podolog, atunci în viitor problema este deja evidentă. De cele mai multe ori apar umflături, roșeață, vânătăi, dureri în timpul mersului. Rola de unghii se îngroașă vizibil. Este necesară îngrijire medicală urgentă. Principalele cauze ale bolii sunt folosirea pantofilor incomozi care strâng degetele și împiedică creșterea normală a plăcilor de unghii, șosete strâmte din țesături sintetice, erori în munca unui maestru de pedichiură sau a unei unghii tăiate incorect. De asemenea, disconfortul apare din moment ce are loc deformarea plăcii, deteriorarea plăcii de către o boală fungică, circulație afectată, rănirea degetelor, moștenirea genetică sau caracteristici fiziologice. Cel mai vulnerabil loc pentru apariția unei unghii încarnate este degetele mari de la picioare.

unghia de la picior a unei persoane incarnata

Băile terapeutice și compresoarele sunt un remediu eficient pentru o unghie încarnată în stadiile incipiente ale bolii

Unghie încarnată tratament acasă. Cele mai eficiente unguente pentru ameliorarea disconfortului

Chiar dacă tratamentul este sarcina podiatrului, puteți aplica unele remedii și acasă. Una dintre cele mai comune metode de tratare a patologiei sunt unguentele. În stadiile inițiale utilizați, levomekol,  unguent ihtiol, Uroderm, și un unguent pe bază de gălbenele.

Levomekol este distribuit uniform pe suprafața bandajului cu un strat de grosime mică. Pansamentul impregnat se aplică pe zona afectată și degetul este bandajat. În cazuri avansate, se recomandă să injectați levomekol în zona afectată a pielii cu o seringă.

unghia de la picior a unei persoane incarnata

Chiar dacă tratamentul este sarcina podiatrului, puteți aplica unele remedii și acasă

Pentru a scăpa de durere, unguentul este încălzit la temperatura corpului uman. Când utilizați unguent cu ihtiol, trebuie să vă asigurați că nu există o reacție alergică la acest medicament. Remediul se aplică noaptea. Unguentul este aplicat pe un bandaj sau tifon. În plus, degetul este învelit în folie alimentară.

Principalul ingredient activ al Uroderm este ureea, care înmoaie eficient pielea și placa unghiei. Unguentul se aplică pe zona dintre rola de piele și placa de unghii timp de câteva zile. După câteva zile de tratament, marginea deformată a unghiei poate fi îndepărtată fără dificultate.

Unguentul pe bază de gălbenele poate fi preparat independent. Pentru aceasta va fi nevoie de grăsime de porc sau capsule de grăsime de bursuc topită și 50 g de floare de galbenele tocată mărunt. Se încălzește grăsimea, se adaugă o plantă medicinală și se aduce compoziția la fierbere. La foc mic, unguentul fierbe timp de 20 de minute, după care se răcește la temperatura camerei.

Băi terapeutice și comprese pentru a scăpa de durere. Cum trebuie efectuate acestea

Băile terapeutice și compresoarele sunt un remediu eficient pentru o unghie încarnată în stadiile incipiente ale bolii. Îndepărtează bine procesul inflamator și calmează durerea în timpul unei băi cu sare.

Apa fierbinte este trasă într-un recipient convenabil pentru procedură, astfel încât să acopere piciorul. Adăugați câteva linguri de sare obișnuită de masă, amestecați și coborâți piciorul. Durata procedurii este de cel puțin 20 de minute.

unghia de la picior a unei persoane incarnata

Dacă într-un stadiu incipient o unghie încarnată este adesea văzută numai de un podolog, atunci în viitor problema este deja evidentă

O baie cu săpun aburește bine placa de unghii. Rețeta este simplă, o bucată de săpun se dizolvă în apă fierbinte, piciorul este scufundat în baie timp de 20 de minute. Unghia aburită devine moale, o puteți ridica, puneți o bucată mică de bumbac sub ea și așezați placa în direcția corectă. O alternativă la aceste băi este o compresul de lapte. Este suficient să înmuiați un bandaj în lapte fiert. Țesutul impregnat se aplică pe zona afectată și se fixează deasupra cu folie alimentară. Peste partea superioară se poartă un ciorap de bumbac. Placa de unghii se va înmuia în 3-4 ore și se va putea tăia colțul care crește în țesut.

De asemenea, pentru o unghie încarnată cel mai bun tratament acasă este spălarea zonei afectate cu tinctură de propolis. Procedura se efectuează de mai multe ori pe zi. Noaptea se recomandă o compresă cu aceasta tinctură. În câteva zile, inflamația este îndepărtată și placa poate fi corectată. Băile de mușețel înmoaie bine unghiile. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți o infuzie, turnați 6 linguri de flori în 2 litri de apă clocotită și insistați timp de 1,5-2 ore. Ulterior, se face o baie cu mușețel timp de 15 minute.

persoana care isi taie unghie de la picior

De asemenea, pentru o unghie încarnată cel mai bun tratament acasă este spălarea zonei afectate cu tinctură de propolis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *