Prima pagină » International » Ungaria majorează pensiile cu 15%, din 2023. Anunțul lui Viktor Orban
Ungaria majorează pensiile cu 15%, din 2023. Anunțul lui Viktor Orban

Ungaria majorează pensiile cu 15%, din 2023. Anunțul lui Viktor Orban

13 dec. 2022, 22:43,
în International

Ungaria este campioană la inflație, după ce s-a situat la 22,5% în noiembrie 2022, potrivit datelor publicate dimineață de Biroul Central de Statistică din Ungaria (KSH).

Cu toate că rata inflației din Ungaria este cea mai mare din UE, de la 1 ianuarie, Guvernul ungar va majora pensiile cu 15%.

Viktor Orban: „Noi, ungurii, ne protejăm familiile”

Prin intermediul unui video, distribuit pe pagina sa de Facebook, Viktor Orban a anunţat că tocmai a semnat o hotărâre de guvern care prevede creşterea pensiilor cu 15%, de la 1 ianuarie.

„Criza energetică afectează întreaga Europă ca urmare a sancţiunilor greşite impuse de Bruxelles, iar acest lucru ne afectează şi ne deprimă şi pe noi”, a declarat Viktor Orban.

De asemenea, Viktor Orban a transmis că ungurii își protejează familiile prin plafonare și reducere a cheltuielilor.

„Noi, ungurii, ne protejăm familiile prin plafonarea preţurilor şi reducerea cheltuielilor la utilităţi”, a mai spus Viktor Orban.

Viktor Orban: „Pensionarii pot conta pe noi”

Premierul a mai afirmat că Ungaria are obiective mărețe, iar unul din ele este ca pensionarii să poată trăi o viaţă demnă, motiv pentru care de la data de 1 ianuarie 2023, pensiile cresc cu 15%.

„În timp ce ne apărăm, nu trebuie să uităm că Ungaria are obiective măreţe, care trec peste momentele dificile. Unul dintre aceste obiective măreţe este ca pensionarii să poată trăi o viaţă demnă, iar pensiile să îşi menţină valoarea reală. Începând din anul 2010, în fiecare an am reuşit să atingem acest obiectiv. Acum, dacă de la 1 ianuarie majorăm pensiile cu 15%, vom face acest lucru din nou şi în 2023. Pensionarii pot conta pe noi!”, a subliniat în finalul postării premierul Viktor Orbán, conform Rador.

Viktor Orban a acuzat Comisia Europeană că îngheaţă din motive strict politice fondurile europene

Viktor Orban a acuzat Comisia Europeană că îngheaţă din motive strict politice fondurile europene alocate ţării sale, menţionând printre aceste motive opoziţia Budapestei faţă de primirea migranţilor şi faţă de sancţiunile europene impuse Rusiei după agresiunea contra Ucrainei, consemnează agenţiile AFP, MTI şi Agerpres.

„În câteva subiecte fundamentale există divergenţe de opinie între Comisia Europeană şi Ungaria (…) şi de aceea (executivul comunitar) nu agreează guvernul ungar”, astfel că „birocraţii de la Bruxelles” amână în cazul Ungariei aplicarea planului de relansare post-pandemie ”din motive politice evidente”, a declarat Orban în interviul săptămânal acordat postului de radio Kossuth.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`