Prima pagină » International » Ungaria a fost dată în judecată de Comisia Europeană legat de interzicerea LGBTQ+ în școli

Ungaria a fost dată în judecată de Comisia Europeană legat de interzicerea LGBTQ+ în școli

09 oct. 2024, 12:07,
în International

Comisia Europeană a decis să dea în judecată Ungaria pentru legea care prevede interzicerea propagandei LGBTQ+ în școli. Instituția europeană afirmă faptul că legea este discriminatorie.

Ungaria nu este singurul stat european care adoptă o asemenea lege. Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a interzis propaganda LGBTQ in școli.

Ungaria a fost dată în judecată de Comisia Europeană legat de interzicerea LGBTQ+ în școli

Comisia Europeană a informat vineri că a înaintat o plângere la Curtea de Justiție a Uniunii Europene privind o legislație din Ungaria care limitează accesul minorilor la informații despre homosexualitate. Această lege a fost considerată discriminatorie față de comunitatea LGBT+, conform rapoartelor agențiilor de presă internaționale.

Într-un comunicat, Comisia a afirmat că legea contravine regulilor pieței interne și drepturilor fundamentale ale indivizilor, în special ale celor din comunitatea LGBT+, și subminează valorile Uniunii Europene.

Legea, care a intrat în vigoare pe 7 iulie 2021, interzice difuzarea de materiale sau informații ce ar putea fi percepute ca promovând homosexualitatea sau tranziția de gen.

Statele Unite s-au arătat, de asemenea, preocupate de această legislație, considerând-o „incompatibilă cu valorile noastre comune de democrație, libertate individuală și stat de drept”.

În reacție, Budapesta a acuzat Bruxelles-ul și organizațiile străine, în special cele din SUA, că „finanțează opoziția maghiară cu miliarde de euro” pentru a influența deciziile alegătorilor. Trebuie să precizăm faptul că Ungaria și Bulgaria au dovedit coloană vertebrală în contextul în care în aceste zile normalitatea a început să devină mai degrabă o pedeapsă decât o virtute.

Ce spune legea din Ungaria împotriva LGBQ+

Guvernul Ungariei a anunțat că reglementările din legea privind homosexualitatea, care a generat dispute inclusiv la nivel european, vor fi aplicate în apropierea bisericilor și școlilor. Această „lege împotriva pedofiliei” a fost adoptată în urmă cu câțiva ani și, inițial, a fost destinată să întărească sancțiunile pentru abuzurile asupra copiilor.

Ulterior, au fost incluse amendamente care interzic promovarea homosexualității în rândul tinerilor sub 18 ani. Decretul guvernamental detaliază modul de aplicare a legii, specificând „expunerea sau reprezentarea” produselor care „exprimă homosexualitatea” sau care prezintă o „abateră de la identitatea de gen la naștere”.

Vânzarea acestor produse va fi interzisă într-o zonă de 200 de metri în jurul bisericilor, școlilor și instituțiilor care protejează copiii. De asemenea, aceste produse vor trebui să fie ambalate în mod sigilat atunci când sunt comercializate.

Prin această procedură juridică, Comisia Europeană dovedește încă odată că încalcă suveranitatea țărilor membre U.E. Este șocant modul în care Ursula von der Leyen administrează această instituție ca pe propria moșie. În acest context trebuie să înțelegem că promovarea homosexualității nu are căuta în rândul minorilor pentru că este imoral. Rumen Radev, președintele Bulgariei Rumen Radev, a promulgat legea care interzice propaganda LGBTQ in școli, stârnind reacții dure din partea comunității de profil din țară. Modificarea codului educațional al țării, care a fost introdusă de partidul Renaștere și susținut în mod neașteptat de partidele pro-Uniunea Europeană, interzice „propaganda, promovarea sau incitarea” „ideilor și opiniilor” LGBTQ+ în școli, fără a preciza detalii suplimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`