Prima pagină » Actualitate » Unei tinere i-a sunat telefonul exact în momentul când preda lucrarea la Bacalaureat! Ce au făcut supraveghetorii
Unei tinere i-a sunat telefonul exact în momentul când preda lucrarea la Bacalaureat! Ce au făcut supraveghetorii

Unei tinere i-a sunat telefonul exact în momentul când preda lucrarea la Bacalaureat! Ce au făcut supraveghetorii

04 iul. 2024, 08:43,
BZI.ro, în Actualitate

Pentru unii dintre elevi, Bacalaureatul s-a terminat foarte repede. Unei tinere i-a sunat telefonul exact în momentul când preda lucrarea la Bacalaureat. Nu mai puțin de șase elevi au fost eliminați din examen doar în Argeș. Acești șase elevi au fost prinși având asupra lor telefoane mobile sau alte dispozitive de comunicare. Este vorba despre trei elevi ai unui liceu din Costești, alți doi elevi de la Liceul Tehnologic din Mozăceni și o elevă de la Câmpulung.

Unei tinere i-a sunat telefonul exact în momentul când preda lucrarea la Bacalaureat

Pe o elevă din Câmpulung norocul a părăsit-o când îi era lumea mai dragă. Tinerei i-a sunat telefonul chiar în momentul în care preda lucrarea, iar profesorii o scanau. Practic, aceasta era la doar câțiva pași de a ieși din sala de examen. Situația a fost cu atât mai frustrantă pentru elevă, cu cât mai avea doar câteva secunde până să fie în siguranță, dar o mică neatenție a costat-o eliminarea.

Nu mai puțin 34 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, luni, în timpul primei probe scrise a examenului de Bacalaureat, cea la Limba şi literatura română, a anunţat Ministerul Educaţiei.

La proba scrisă la Limba şi literatura română s-a înregistrat o rată de participare de 98,3%. Au fost prezenţi 123.583 de candidaţi dintr-un total de 125.694 de candidaţi înscrişi – toate promoţiile – pentru susţinerea acestei probe.

2.077 de candidaţi au fost declaraţi absenţi, iar 34 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Conform calendarului examenului de Bacalaureat, joi, 4 iulie 2024, se desfășoară proba la alegere a profilului și specializării. Aceste probe sunt cruciale pentru toți elevii, iar pregătirea intensă este esențială pentru a obține rezultate bune. Emoțiile sunt mari, iar fiecare detaliu contează în această perioadă stresantă pentru elevii de clasa a XII-a.

Vineri, 5 iulie 2024, va avea loc proba la Limba și literatura maternă. Elevii de clasa a XII-a vor afla primele rezultate, înainte de contestații, în data de 8 iulie 2024, până la ora 12:00. Rezultatele finale se vor afișa pe 12 iulie, după rezolvarea contestațiilor. Tensiunea și așteptarea sunt mari, iar aceste rezultate vor influența viitorul academic al multor tineri.

Calendarul Bacalaureatului de toamnă 2024

În perioada 15 – 22 iulie 2024 va avea loc înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe. Pe 8 – 9 august 2024, se va face evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A și tot pe 9 august 2024 se va susține evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B.

În data de 12 august 2024 are loc evaluarea competențelor digitale – proba D, iar pe 13 și 14 august 2024 evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.

În data de 19 august 2024 este programat examenul la Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă, pe 20 august 2024 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă, pe 21 august 2024 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă, iar pe 22 august 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă.

Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00) va fi pe 26 august 2024. În intervalul 27 – 29 august 2024 se vor rezolva contestațiile, iar pe 30 august 2024 se vor afișa rezultatele finale.

Acum, unei tinere i-a sunat telefonul exact în momentul când preda lucrarea la Bacalaureat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *