Prima pagină » Actualitate » Unde va fi depus trupul neînsuflețit al lui Nicu Covaci. Cei care îi vor aduce un ultim omagiu sunt rugaţi să respecte unele reguli

Unde va fi depus trupul neînsuflețit al lui Nicu Covaci. Cei care îi vor aduce un ultim omagiu sunt rugaţi să respecte unele reguli

05 aug. 2024, 18:00,
în Actualitate

Trupul neînsufleţit al lui Nicu Covaci va fi depus la Filarmonica „Banatul” din Timişoara, marţi şi miercuri, iar cei care vor să își ia rămas bun sunt sfătuiţi să nu aducă lumânări, ci doar câte o floare.

„Filarmonica «Banatul» Timişoara vine în sprijinul membrilor trupei Phoenix, la solicitarea cărora pune la dispoziţie foaierul de la etaj pentru amplasarea catafalcului cu trupul lui Nicolae Covaci. Astfel, toţi cei care l-au iubit şi apreciat pe liderul legendarei trupe rock vor avea ocazia să îşi ia rămas bun, după următorul program: marţi, 6 august 2024, între 11:00 – 20:00, miercuri, 7 august 2024, între 9:00 – 17:00”, au transmis reprezentanţii Filarmonicii din Timişoara, citați de News.ro.

Cei care îi vor aduce un ultim omagiu lui Nicu Covaci sunt rugaţi să respecte unele reguli:

„Pentru o bună desfăşurare, fluxul de vizitatori va fi de aproximativ 100 de persoane/ oră. Îi informăm pe cei care vin să îl vadă pentru ultima oară pe Nicu Covaci că nu este permis accesul cu lumânări şi coroane, o floare fiind un gest simbolic suficient”.

Tot Filarmonica Banatul a transmis că „înhumarea lui Nicu Covaci va avea loc după tradiţia creştin-ortodoxă, iar ceremonia va fi una privată”.

Iniţial, apropiaţii liderului formaţiei Phoenix, Nicu Covaci, care a murit vineri seară la Spitalul Judeţean Timişoara, afirmau că trupul acestuia urmează să fie incinerat.

Contactat luni de HotNews.ro, Ovidiu Lipan Țăndărică, fost baterist al trupei Phoenix, a spus că se află în drum spre Timișoara și că încă se discută detaliile legate de funeralii.

Și impresara trupei Phoenix, Raluca Talasman, a spus, într-un dialog cu HotNews.ro, că Nicu Covaci și-a dorit incinerarea, însă, pentru moment, nu este clară decizia familiei.

„În momentul de față, exact ce știți dumneavoastră știu și eu, tot din presă (…). Nu pot să confirm sau să vă infirm. El întotdeauna și-a dorit să fie incinerat, acum să vedem ce hotărăște partenera lui de viață”, a spus impresara, care a adăugat că decizia luată va fi comunicată luni seară.

Nicu Covaci și-ar fi dorit să fie incinerat

Ultima dorinţă a muzicianului Nicu Covaci, fondatorul și liderul legendarei trupe de rock Phoenix, a fost ca, după moarte, trupul său să fie incinerat. Această dorinţă au urma să fie respectată de apropiații săi, scria duminică News.ro.

Costin Adam, solistul trupei Phoenix, a declarat, pentru G4Media.ro, că dorința lui Nicu Covaci „este sfântă” și va fi respectată fără nicio excepție.

„Dorința lui Nicu este literă de lege pentru noi. În ultimele sale momente a spus că dorește să continuăm cu Phoenix, pentru că nu a luptat 62 de ani ca să se piardă Phoenix-ul. Apoi, dorința lui a fost ca cenușa să fie împărțită: jumătate să fie aruncată în mare, în Spania, iar jumătate să fie pusă lângă cenușa mamei, pe care el o păstra acasă, pe un raft, și care să rămână în România”, a spus Costin Adam.

Mama lui Nicu Covaci, Tamara, a decedat în 1992.

Nicu Covaci a murit creștin ortodox, însă Biserica Ortodoxă Română nu oficiază slujbe pentru cei incinerați. Astfel, nu va exista nicio ceremonie publică cu prezența mitropolitului Banatului. Costin Adam a anunțat că va exista o ceremonie de înhumare privată, potrivit G4Media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *