Prima pagină » International » Unde va avea loc Eurovision 2025. A fost anunțat orașul unde se va desfășura concursul muzical
Unde va avea loc Eurovision 2025. A fost anunțat orașul unde se va desfășura concursul muzical

Unde va avea loc Eurovision 2025. A fost anunțat orașul unde se va desfășura concursul muzical

30 aug. 2024, 20:20,
în International

Concursul muzical Eurovision de anul viitor va avea loc în orașul elvețian Basel, a anunțat vineri, 30 august, televiziunea publică SRG, conform Reuters.

Elveția va găzdui ediția din 2025 a Eurovisionului, după ce cântărețul Nemo a câștigat competiția din acest an desfășurată la Malmö, Suedia.

Finala Eurovision 2025, care anul acesta a fost urmărită de 163 de milioane de telespectatori la nivel global, va avea loc pe 17 mai, la St Jakobshalle din Basel, un spațiu cu o capacitate de 12.000 de locuri.

Eurovision 2025

Guvernul a anunțat că va propune consiliului orașului un buget de 34,9 milioane de franci elvețieni (aproximativ 41,2 milioane de dolari) pentru finanțarea acestui eveniment. Orașul se așteaptă la un impact economic pozitiv, generat de sutele de mii de fani care vor umple restaurantele, hotelurile și barurile locale.

Deși costurile pentru organizare sunt semnificative, experiența de la Liverpool din 2023 a demonstrat că astfel de evenimente pot stimula economia locală. În cazul Liverpool, Eurovision a generat aproape 55 de milioane de lire sterline (aproximativ 72,5 milioane de dolari) pentru economia orașului, atrăgând 473.000 de participanți la evenimentele legate de concurs și alți 306.000 de vizitatori.

Basel a fost aleasă ca gazdă, devansând Geneva, pe baza unor criterii precum infrastructura de transport, capacitatea hotelieră, securitatea, sustenabilitatea și experiența în organizarea evenimentelor de mari dimensiuni.

„Felicitări orașului Basel”, au declarat Reto Peritz și Moritz Stader, coproducătorii executivi ai Eurovision. „Suntem nerăbdători să colaborăm pentru a transforma ESC într-o experiență memorabilă pentru toți.”

Pe lângă Geneva, alte orașe care și-au depus candidatura pentru a găzdui evenimentul au fost Zurich, precum și Berna și Biel, orașul natal al lui Nemo.

Consiliul de administrație al orașului Basel a subliniat că „Eurovision 2025 oferă orașului Basel oportunitatea de a ajunge la un public numeros și de a-l încânta prin calitățile sale. Basel va avea ocazia să se prezinte unui public internațional ca un oraș european, cosmopolit, cu o cultură vibrantă și un loc modern pentru desfășurarea unor evenimente de amploare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`