Prima pagină » National » Unde sunt cele mai scumpe vacanțe de Paște în 2024. Iată ce preferințe au românii
Unde sunt cele mai scumpe vacanțe de Paște în 2024. Iată ce preferințe au românii

Unde sunt cele mai scumpe vacanțe de Paște în 2024. Iată ce preferințe au românii

23 apr. 2024, 14:00,
BZI.ro, în National

Iată unde sunt cele mai scumpe vacanțe de Paște 2024. Bucovina este în topul preferințelor când vine vorba de sărbătorile pascale, iar turiștii scot bani mulți din buzunare pentru a petrece Paștele ca pe vremea bunicii. Iată ce preferințe au românii.

Unde sunt cele mai scumpe vacanțe de Paște în 2024

​​În Bucovina costul unui sejur de trei zile de Paște poate ajunge și la 3000 de lei, într-o pensiune cu mâncare bio, în condițiile în care prețurile la unitățile de cazare au crescut cu maxim 15% față de anul trecut.

Un sejur de trei nopți în perioada Paștelui într-o pensiune din Transilvania poate ajunge la 1950 de lei de persoană. Prețul include cazare cu pensiune completă, dar și acces la spa. Meniul variază de la preparate din pește și până la mâncăruri de miel sau vită.

În Deltă, un sejur all inclusive, care include și două excursii cu barca de trei ore fiecare, poate ajunge la 1700 de lei de persoană pentru trei zile, dar puteți găsi și cazare la 5 stele în zonă, cu totul inclus, la 300 de euro de persoană.

Pe litoral, prețurile sunt cam la fel, iar un hotel de patru-cinci stele are o ofertă de 177 de euro pe noapte, iar în stațiuni precum Vama Veche, doar cazarea, fără nimic altceva asigurat, în perioada 1 mai – Paște, poate fi între 400 și 500 de lei pe noapte.

În Maramureș, o ofertă asemănătoare ajunge la 1500 de lei de persoană pentru întreaga vacanță, plus cină festivă și excursii la fața locului sau plimbare cu Mocănița în Vișeu de Sus. Prețurile pot ajunge și la 1700 de lei în zonă

Ce preferințe au românii pentru acest an

Românii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare în acest an pentru vacanța de Paște.

„Creșterea este mai mare pentru litoral, față de anul precedent, ținând cont și de puntea dintre 1 Mai și Paște, însă mai mulți turiști aleg stațiunile montane, mai ales că avem astfel de stațiuni aproape în toate regiunile țării.”, spune Traian Bădulescu, consultant în turism.

Din ce în ce mai mulți au ajuns să aprecieze destinațiile locale, și au ales să petreacă Paștele în orașe istorice din țară, cum ar fi Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca sau Iași, unde găsesc atât tradiții religioase autentice, cât și evenimente culturale speciale. Turiștii români doresc să se implice în obiceiurile locale, să participe la slujbele religioase și să guste bucate tradiționale de Paște.

Media pe țară a unui sejur de trei zile în perioada Paștelui este de aproximativ 400 – 500 de euro pentru un cuplu. Câteva dintre destinațiile locale preferate: Predeal, Poiana Brașov, Sinaia, Păltiniș, zona Bran – Moieciu – Fundata, Bucovina, Maramureș, Mărginimea Sibiului, Oltenia de sub Munte (partea de deal și montană a județelor Vâlcea, Gorj și Mehedinți), Neamț, Vrancea sau Delta Dunării.  O altă tendință remarcată în ultimii ani o reprezintă îndreptarea către satele pitorești, mănăstiri sau stațiunile balneare.

Stațiunile balneoclimaterice sunt și ele în topul preferințelor, de la Băile Felix (cea mai modernizată și căutată stațiune), Călimănești-Căciulata, Băile Herculane (probabil cea mai veche stațiune balneară din Europa, dacă nu chiar din lume), la Sovata, Covasna și Vatra Dornei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *