Prima pagină » International » Unde se va juca Liga Campionilor? Sancțiune pentru Rusia de la UEFA

Unde se va juca Liga Campionilor? Sancțiune pentru Rusia de la UEFA

25 feb. 2022, 15:40,
în International

Din cauza invaziei militare ruse în Ucraina, UEFA a mutat Liga Campionilor de la Sankt Petersburg. Mai mult de atât, Rusia continuă războiul cu Ucraina, lansat în noaptea de 24 februarie la ordinul lui Vladimir Putin. Putin a numit acest război „o operațiune militară specială în Donbass”.

Afirmațiile lui Putin de genocid au fost anterior respinse atât de Uniunea Europeană, cât și de Națiunile Unite. Politicienii occidentali l-au acuzat pe președintele rus de minciună. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat ruperea relațiilor diplomatice cu Rusia. Autoritățile din SUA și Marea Britanie au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei.

stadionul din sankt petersburg

UEFA a mutat Liga Campionilor de la Sankt Petersburg

Liga Campionilor se va desfășura la Paris: Moscova amenință Occidentul

Kremlinul amenință că se va răzbuna împotriva noilor sancțiuni ale SUA și ale UE. În același timp, potrivit secretarului de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, la dezvoltarea „restricțiilor”, Moscova se va ghida după propriile interese.

„Măsura în care contra-sancțiunile, vor fi simetrice sau asimetrice va depinde de analiză”, a spus Peskov.

Agenția Federală de Transport Aerian rus interzice sosirea sau tranzitul aeronavelor care sunt înregistrate în Regatul Unit sau asociate cu aceasta. Potrivit agenției, această măsură a fost luată „ca răspuns la deciziile neprietenoase ale autorităților aviatice din Marea Britanie cu privire la restricția asupra zborurilor regulate ale aeronavelor deținute, închiriate sau operate de o persoană asociată cu Rusia sau înregistrată în Rusia”. Ieri, Autoritatea de Aviație Civilă din Regatul Unit a suspendat permisiunea ca Aeroflot să zboare în și să iasă din țară ca o sancțiune pentru invazia Rusiei în Ucraina.

presedintele rusiei vladimir putin

Agenția Federală de Transport Aerian rus interzice sosirea sau tranzitul aeronavelor care sunt înregistrate în Regatul Unit sau asociate cu aceasta

În urma atacului asupra Ucrainei din partea Rusiei, UEFA a mutat finala Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg la Paris. Această decizie a Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal, a fost luată din cauza „agravării situației de securitate din Europa”. Meciul final al turneului principal al Cupei Europene va avea loc pe Stade de France pe 28 mai 2022. Comitetul Executiv al UEFA a decis, de asemenea, că cluburile și echipele rusești și ucrainene care participă la competiții europene vor fi obligate să-și joace meciurile de acasă în locuri neutre până la o nouă notificare.

stadionul din paris

UEFA a mutat finala Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg la Paris

Rusia este amenințată de deschiderea unui al doilea front din China

Stanislav Shushkevich, primul lider al Belarusului independent, a povestit amenințarea deschiderii unui al doilea front din China.

„Rusia își creează un precedent monstruos. Pur și simplu permite Chinei să privească acest lucru cu calm la momentul dat. Și mi se pare că, din perspectiva strategică, Rusia este amenințată de frontul de est, când China va avea mai multe pretenții asupra ținuturilor mongoloide”, a spus Stanislav Shushkevich.

Potrivit lui Shushkevich, „educația strategică a unor oameni precum Putin este foarte scăzută”. „Nu-și amintesc de soarta lui Hitler. Când aliații au deschis al doilea front, Hitler a murit pentru că nu a putut lucra pe două fronturi”, a spus fostul șef al Belarusului.

Între timp, fostul cancelar german Angela Merkel a condamnat atacul Rusiei asupra Ucrainei, numindu-l o „încălcare flagrantă a dreptului internațional” pentru care nu există nicio justificare.

„Acest război de agresiune al Rusiei marchează un punct de cotitură profund în istoria europeană de după Războiul Rece”, a spus ea.

Fostul cancelar a spus că urmărește evoluțiile din Ucraina „cu cea mai mare îngrijorare și simpatie.

„Gândurile și solidaritatea mea sunt în aceste ore și zile groaznice cu poporul ucrainean și cu guvernul condus de președintele Zelenski”, a subliniat ea.

fostul cancelar german angela merkel

Fostul cancelar a spus că urmărește evoluțiile din Ucraina „cu cea mai mare îngrijorare și simpatie”

Liga Campionilor nu se va mai juca la Sankt Petersburg. Însă, președintele rus, Vladimir Putin a fost conștient când a planificat un astfel de atac. Între timp, sirenele de raid aerian au sunat de trei ori în Kiev. La chemarea autorităților, oamenii s-au refugiat în adăposturi anti-bombă. În subsolurile caselor, parcărilor subterane și stațiilor de metrou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *