Prima pagină » Sport » Unde se va juca finala Cupei României
Unde se va juca finala Cupei României

Unde se va juca finala Cupei României

07 iul. 2020, 14:04,
Elena Nicoleta BUJOR în Sport

Finala ediţiei 2019-2020 a Cupei României va avea loc în data de 22 iulie, pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti, după cum a decis, marţi, 7 iulie 2020, Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal.

Iniţial, finala Cupei României trebuia să aibă loc pe Stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova.

”Dorinţa de a oferi finalistelor posibilitatea unor deplasări mai scurte pentru partidă a contat în luarea deciziei de mutare a partidei”, a precizat FRF. „În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă compus din Răzvan Burleanu – Preşedinte FRF, Gino Iorgulescu – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian Goga – Vicepreşedinte FRF: Aprobă schimbarea locului de desfăşurare a Finalei Cupei României, ediţia 2020, jocul urmând a se disputa pe stadionul ‘Ilie Oană’ din Ploieşti, în loc de stadionul ‘Ion Oblemenco’ din Craiova, cum fusese programat iniţial”, se arată în comunicatul FRF.

Finalistele vor fi decise în cursul acestei săptămâni, când vor avea loc partidele din manşa secundă a semifinalelor: FCSB – Dinamo pe 8 iulie (ora 20:00), după 3-0 în tur, şi Politehnica Iaşi – ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe pe 9 iulie (20:00), după 1-5 în tur.

Finala Cupei României s-a mai jucat de două ori în ultimii ani la Ploieşti, în 2017 (FC Voluntari – Astra Giurgiu 1-1, 5-3 la loviturile de departajare) şi în 2019 (Astra Giurgiu – FC Viitorul 1-1, 1-2 după prelungiri).

Partida FCSB – Dinamo va avea loc mâine, 8 iulie 2020

Adrian Mihalcea a decis ca jucătorii lui Dinamo nu vor intra în cantonament înainte derby-ului cu FCSB din semifinalele Cupei României,

FCSB și Dinamo vor juca meciul retur din semifinale miercuri, 8 iulie, de la ora 20:00. În tur, FCSB s-a impus în Ștefan cel Mare, scor 3-0

„Câinii” vor avea un antrenament diseară, iar miercuri dimineață se vor reuni la Săftica pentru a face o ultimă ședință de pregătire. După aceea, se vor pregăti de meci.

Această măsură a fost luată întrucât, având în vederea ingrangerea din tur și poziția din play-out, roș-albii pun accentul pe campionat. De altfel, mâine, în echipa lui Mihalcea se vor regăsi jucători care au fost mai mult rezerve în perioada post-pandemie.

Mircea Rednic, despre remontada moldovenească

Mircea Rednic, antrenorul Politehnicii Iași a fost pus pe glume după ce și-a luat revanșa cu Sepsi. Cele două echipe se vor întâlni din nou, joi, pentru returul din cadrul Cupei României. În tur, echipa lui Leo Grozavu s-a impus cu 5-1.

Mircea Rednic: ”N-ați mai auzit de remontada moldovenească?”

”Prima victorie împotriva lui Sepsi de când e în Liga 1! E o victorie muncită, meritată. Mai ales repriza a doua. Am înscris, am avut situații, ne-am apărat foarte bine. Pe contraatac i-am surprins și am reușit să înscriem. Un meci foarte bun făcut de Kevin. Contează când ai un atacant care se bate, ține de minge și creează spații. E o victorie meritată pentru noi.

Până acum nu am avut noroc, se mai întoarce și norocul. Am crezut în victoria de astăzi. Îmi pare rău, ținând cont de programul pe care îl avem. Dacă faceți o analiză, noi nu suntem avantajați. Nu vreau să ne plângem, dar Cupa a avut de suferit și îmi cer scuze față de suporteri.

Dacă aveam echipa completă sau aveam pauză mai mare ca să pot să folosesc măcar 90% din titulari, altul era rezultatul de la Sepsi. Dar asta este, n-ați mai auzit de ”remontada moldovenească?””, a spus Mircea Rednic, la finalul partidei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *